zondag 27 mei 2012

vangstberichten: vrijdag 25 mei 2012



Hallo vis vrienden,

Vrijdagavond na het werk nog maar even een hengeltje uitgooien. Bij Avicentra in Monster 100 zeepiertjes, 2 ons zagers en 1 kilo levende mesheften gehaald en "het feest" kan beginnen. Dit keer wilde ik eens kijken of de loopafstand vanaf opgang Molenslag korter zou zijn t.o.v. park Kijkduin. Het blijkt "lood om oud ijzer" te zijn, 42 minuten vanaf park Kijkduin en 45 minuten vanaf de parkeerplaats bij opgang Molenslag tot "de kop" van "de Zandmotor".

Er staat een ono wind van 4 bft met stoten naar 6 bft., temperatuur 18 °C, hw Sch 18:45 uur, lw 02:55 uur op 26-05-2012. Om 20:45 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochtenlijn, met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje ls5013f\6, gevulg met een mesheft, 2 zeepieren of een zager, geankerd lood 150 gram. Na een half uurtje gaat de tweede hengel erbij de 4,5 meter stok, hoofdlijn nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, aas, tommy lood 140 gram. Er staat weinig stroming deze avond en alles blijft goed liggen.

In het begin gebeurd er weinig, ik spot nog een zeehond bij me in de buurt, maar een kwartiertje later is die ook uit het zicht verdwenen. 22:17 uur een bot. 23:18 uur een doublet van bot en botje.



Het is niet "wild" vanavond maar goed ik sta lekker op de zandmotor en draai er afentoe een visje uit, er zijn slechtere dingen in het leven te bedenken. Omdat ik op de gevlochtenlijn geen enkel aanbeet krijg verwissel ik m'n lood naar 150 gram tommy lood zodat het aas wat meer over de bodem schuifelt. 23:39 uur een krabbetje. 23:43 uur toch nog zeebaars eentje van 44 cm.



Hierna krijg ik nog een paar mooie klappen op de 5 meter stok, bij het binnen draaien blijft ie bonken op de lijn, 2 meter voor de kant net in een brandingsgolf schiet ie er vanaf, jammer.

00:24 uur wat tikken op de nylon en ik draai nog een zeebaarsje het strand op, eentje van 38 cm, nog vrij mager, dus weer een catch en release. 00:37 uur een bot.



Om 12:55 uur ruim ik op, bij het binnen draaien zit er op de laatste hengel nog een bot aan.



Totaal vang ik deze sessie 7 vissen, 5 botten\botjes en 2 maatse zeebaarzen.

Vis greetz,

Willem

8 opmerkingen:

  1. Ha Willem, weer mooi gevist, blijf me verbazen dat je met haakje 6 die baarzen eruit draait. Als ik het in het najaar gericht op die jongens met aas probeer gaat er minimaal 1/0 aan de onderlijn. Vanavond voor de derde keer met kunstaas proberen op "mijn"strekker. De 2 eerste malen geen schub gevnagen, vanavond sta ik weer helemaal strak, zal het nu wel lukken, ik laat het weten... Groeten Ed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ed,

      Waarschijnlijk omdat ik veel wedstrijden vis ben ik steeds kleinere haken gaan gebruiken er zijn er zelfs bij die er een maatse zeebaars uit weten te halen met haakje f314\10. In het najaar zijn ze waarschijnlijk weer wat krachtiger en is een iets grotere haak wel verstandiger. Succes met het vissen op baars met kunstaas.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
    2. Alle experts stonden op een rijtje gisteren, mezelf niet meegeteld hoor :-), Ik heb 1 baars zien vangen, vals gehaakt ook nog volgens mij. Het was het mooiste tij wat je je kunt wensen, een prachtige noorden wind en een mooie stroomnaad. Helaas geen tik gevoeld. Wel een aantal zeeforellen zien springen, maar met een blinker waren die ook al niet te verleiden. Hoe dat komt? geen idee, volgende week weer een poging wagen denk ik..... Ed

      Verwijderen
    3. Hoi Ed,

      Jammer, maar leuk dat je zeeforel hebt zien springen, die staat ook nog op m'n lijstje ;-)De aanhouder wint zeggen ze. Bedankt voor de terugkoppeling.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  2. Ha Willem,

    Mooi hoor.. tot in de late uurtjes doorgegaan! Komt de zandmotor ook wel eens helemaal onderwater te staan? Lijkt mij lastig inschatten in het donker.

    In ieder geval weer twee maal een Zeebaars te pakken. Kan het komen door de stroming dat het dit keer minder wou?

    greats,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Valentijn,

      Nee, gelukkig niet. Het verbaasde me dat ondanks de mindere stroming er toch nog zeebaars wilde bijten.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen
  3. Weer een lekkere avondje vissen, Willem.
    Leuk om te zien dat je er elke keer toch weer een maatse zeebaars uit weet te toveren :)
    Sieb

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Sieb,

      Ja er zit daar aardig wat vis. Maar eens houd het op denk ik.

      Vis greetz,

      Willem

      Verwijderen