maandag 23 april 2012

vangstberichten: maandag 23 april 2012Hallo vis vrienden,

Vandaag maar eens het aas opmaken van de afgelopen wedstrijd, van Jan Groenewegen had ik ook aas gehad, waarvoor nogmaals dank! De zandmotor leek me wel weer eens wat. Parkeren in de berm bij het schelpenpad is nu verboden dus zet ik m'n auto op het einde van de Machiel Vrijenhoeklaan van daaruit loop ik met lichte bepakking in 35 minuten naar de kop van "de zandmotor". Er staat een zo-wind van 4 bft met stoten naar 5 bft, met afentoe een regenbui. Hw Sch. 17:25 uur, lw 01:36 uur op 24-04-2012.

16:35 uur gaat de eerste hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8 gevuld met een pier\slik of zager, geankerd lood 170 gram. Na 20 minuten gaat de 4,5 meter stok erbij hoofdlijn 22\100 mm nylon met een nylon tapse voorslag, dito onderlijnen, dito aas, etc etc.

Ik begin met zo ver mogelijke worpen, want de laatste keren zat de vis ver weg. Dit levert niets op dus ik probeer het maar eens op zo'n 60 meter uit de kant en warempel om 17:28 uur komt er een klein botje het strand op. Om 17:52 uur volgt er vanaf dezelfde afstand nog een botje.Hierna komt er niets meer uit, wel komen er regelmatig groepen visjesdieven (denk ik) steeds duikend op zo'n 70 meter uit de kant. Een goed teken lijkt me dan kan het nooit meer lang duren voor de eerste zeebaarzen hier gevangen worden.Om 19:29 uur komt er van ver (iets over de 100 meter) een schar naar boven, leuk om eindelijk weer eens een echte aanbeet te zien op de gevlochtenlijn. Hij is iets onder de 24 cm en mag weer zwemmen (er is trouwens een aardige hap uit z'n zijvin).Om 20:15 uur draai ik de hengel met de nylon spoel binnen, blijkt de nylon in de klit te zitten en dat gebeurd niet vaak. Ik ruim de hengel maar gelijk op. De andere hengel draai ik er rond 20:30 uur uit maar het levert niets meer op. Het is nog steeds "magertjes" op het strand. Alhoewel de visjesdieven en krabbetjes toch tekenen zijn dat het niet al te lang meer zal duren voordat de vangsten toenemen, lijkt me.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Het wordt tijd dat ik ook eens op de motor ga vissen want het lijkt me een leuke stek. Welk schelpenpad bedoel je eigenlijk want ik parkeer ook gewoon op de Machiel Vrijenhoeklaan.

  Gr. Kees de Mol

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kees,

  Voorbij de watertoren vanuit Scheveningen gezien en voor Ter Heijde heb je een pad dat heet het schelpenpad, dacht dat het aan de monsterseweg lag maar is de haagweg. Dat ligt recht tegenover de zandmotor.(scheelt een kwartiertje lopen). Alleen mag je daar in de zomer niet in de berm parkeren. Er zijn maar een paar parkeerplaatsen daar, moet je net mazzel hebben dat er 1 vrij is.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen