zaterdag 21 april 2012

vangstberichten: donderdag 19 april 2012



Hallo vis vrienden,

Vandaag gaan we met het hele Zeevisteam Westland wat meedoet met de voorselectie van zaterdag 21-04-2012 voorvissen in vak b. Er staat een z-wind van 5 bft met stoten naar 6 bft, temperatuur 10 °C, lw HvH 10:40 uur, hw 14:55 uur. Rond 09:00 uur gaan de hengels erin met de gebruikelijke spoelen, wapperlijnen en lood, alleen gebruik ik dit keer een geclipte lijn met 2 haken.

09:09 uur vangt Teun Moor de 1e vis een klein botje en 09:14 uur volgt er een doubletje botjes vlak vooraan met een portugeese onderlijn (onderlijn met extreem lange aaslijnen van 1 meter of  langer). Het zit vervolgens wel in de klit, maar wat geeft het, de vis is binnen. En dat is dan weer verassend, er zitten kleine botjes vlak vooraan bij laag water op sommige plaatsen.




Als wij het vervolgens met de feeder dichtbij proberen levert het niets op, bij Teun ook niet meer. Blijkbaar een zeer korte periode dat ze even vlak vooraan zitten. Hierna is Hans van Holstein aan de beurt met een bot van ver, en Hans kan ver werpen. 11:28 uur een doublet van bot en botje voor Ed van Zanten, Ed vangt ze aan de lange wappers en Hans aan de korte, het kan allebei dus.



11:55 uur weer een botje voor Hans en 12:02 uur scoort Hans er nog 1.



12:17 uur pakt Ed weer een mooie bot, gevolgd door Jan Groenewegen om 12:22 uur.



Om 12:40 uur is het mijn beurt, nadat ik weer ben overgeschakeld op wapperlijntjes. 12:50 uur beginnen we op te ruimen.



Het is inmiddels duidelijk, zodra de curve weer een opkomende lijn geeft nemen de visvangsten toe. Waarbij de vissers die ver kunnen werpen wat eerder hun vis pakken, zodra de lijn wat meer gestegen is en het water dus opkomt (meer stroming) is de vis ook te bereiken voor degene die iets minder ver kunnen werpen.



Daarbij komt nog dat er op sommige plekken in het begin nog wat kleine bot te pakken is vlak vooraan. In iedergeval het hele team vis, en hopelijk lukt dat aanstaande zaterdag ook. We gaan ervoor en meer dan dat kun je niet doen.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Hey Willem,

    Is het plafond nog heel? Geen gaten erin gesprongen?
    Klasse gevist met het felbegeerde resultaat!
    Je kan het!!
    Topperrrrrrrrrrrr.

    Proficiat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Groet, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Leo,

    Dat is van beton ,slecht voor je hoofd. Wel een paar kasteel biertjes gehaald (donkerbruin), ook slecht voor je hoofd, maar alleen als je er teveel van drinkt.
    Bedankt Leo, het liep gewoon lekker, nu op naar het NK met het team!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen