maandag 26 maart 2012

vangstberichten: maandag 26 maart 2012Hallo vis vrienden,

Nog steeds aas over, dus "de zandmotor" maar weer een keer. Gek genoeg met de laatste wedstrijd van Ter Heijde kwam de vis niet mee met opkomend water. De keren daarvoor dat ik er gevist heb wel, dus ik was wel nieuwsgierig wat er nu zou gebeuren. Ik parkeer m'n auto weerbij het schelpenpad en dit keer loop ik iets verder door, zo leer je tenslotte "de stekken" kennen. Er staat een NNO-wind van 4 bft, temperatuur 10 °C met een lekker zonnetje, lw HvH 13:54 uur, HW 18:08 uur.

Ik start om 16:45 uur met de 5 meter stok, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6, gevuld met 2 pieren of een zager, tommy lood 175 gram. Na 20 minuten zet ik m'n 2e hengel erbij de 4,5 meter stok, hoofdlijn nylon 20,5 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\6, dito aas, dito lood. Al gauw komt de stroming erin en moet ik verhogen naar 170 gram geankerd, niet veel later naar 190 gram geankerd.

Maar het is helaas hetzelfde als bij de wedstrijd met opkomend water geen enkele aanbeet. Uiteindelijk besluit ik om 20:00 op te ruimen. M'n pieren en zagers doneer ik aan neptunus in de hoop de volgende sessie weer eens goed te vangen. Bij het binnen draaien van de laatste hengel gaat het toch wel wat zwaarder en jawel op de valreep een mooie bot 36 cm in wedstrijdcentimeters.Het begint al te schemeren en als ik uiteindelijk een strandopgang heb gevonden blijkt het de verkeerde te zijn. Op een duinpad aangekomen loop ik een flink stuk naar rechts, maar kan nergens een weg vinden naar schelpenpad. Dus maar weer terug, uiteindelijk kom ik bij Kijkduinpark weer in de bewoonde wereld. De Machiel vrijenhoeklaan afgelopen, een stuk door Den-Haag, langs Ockenburch en zo de monsterse weg weer op. Na 2 uur en 20 minuten sta ik weer bij m'n auto. Pff, voorlopig hoef ik geen conditie training meer te doen ;-).

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

 1. Ha Willem,

  Toch weer leuk geprobeerd! Mooi verslag.
  Je kan je TomTom ook het strand op meenemen.....:)

  Groet, Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Leo,

  Bedankt! Op zich wel een goed idee denk ik, zal het eens uitproberen of ie ook voetpaden aangeeft.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Oh Willem je hebt ook het richtingsgevoel van een draaitol,ik stel voor dat je op een sterrenleescursus gaat zodat je op de sterren kan navigeren.Wat raar dat je nu met opkomend weer niet ving.

  Ik kom binnenkort wel weer eens kijken bij een wedstrijd, groetjes Maup.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Maup,

  Ja, ik weet het, in eerste instantie liep ik goed maar doordat ik nergens een afslag zag dacht ik dat ik fout zat ;-). Ja op de een of andere manier houden ze afstand, terwijl in de eerste paar sessie's daar de vis met opkomend gewoon onder de kant zat. Ok, a.s. zaterdag een grote in Noordwijk, de korpscompetitie.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Willem
  Als je de vuurtoren in de gaten houd kan je niet verdwalen !!!( ha, Ha )

  Tot zaterdag groetjes Jan G.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Jan,

  Die staat in Scheveningen, nog verder lopen. Zie je zaterdag, dan gaan we er weer tegenaan ;-).

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen