zaterdag 10 maart 2012

vangstberichten: zaterdag 10 maart 2012



Hallo vis vrienden,

De 1e NFB (Nederlandse Federatie van Brandingwatersportverenigingen) wedstrijd vandaag op het strand van Petten en ik heb er zin in. Ook ditmaal in korps verband het Meliorvisteam bestaande uit Gerrit vd Akker, Hennie Zuydendorp, Willem Louman, Mik vd Wel en Marco vd Wel. Aangekomen in Moritz Visrestaurant in Petten krijgen alle teamleden 3 pakken rijstwafels en een spoelenbox met spoelen. Op zich al een prijs, waarvoor hartelijk dank!



Bij het uitreiken van de kaarten blijk ik op stek B20 te staan, de overige teamleden staan op het zelfde nummer maar dan in vak A, C, D en E. Vanaf het strand worden we weer keurig weg gebracht met platte karren daar aangekomen staat m'n buurman van nummer B21 precies tegenover een strekdam (is ook moeilijk te zien voor de uitzetters (bij hoogwater) want de paal die het aangeeft staat niet loodrecht ertegenover) en schuift een stukje op naar rechts. Er staat een nw-wind van 4 bft, temperatuur 3 °C (in het begin nog erg koud) langzaam oplopend naar 8 °C met een zonnetje (en dat is lekker vissen op het strand.) Hw Petten(zuid) 05:10 uur, lw 15:06 uur.

Om 09:00 uur gaat de toeter en vliegen er 113 lijnen de Noordzee in, ik start met de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn gevlochten 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6 gevuld met een pier\slikje, zager, of een stukje vis, afgewisseld met een korte wapperonderlijn met 2 haken (voor verdere worpen) en een wapper wisselonderlijn met haakje f31\8, tommy lood 175 gram, later 150 gram geankerd, 170 gram geankerd en nog later 190 gram geankerd. Vrij in het begin wordt er een bot gevangen een paar plaatsen rechts verderop, voor de rest is het niet wild in de buurt.

Wat later wordt er vis gevangen aan de rechterkant van de strekdam, bij mij blijft het bij 1x een tikje maar bij het binnen draaien zit er niets aan. Zodra het water begint te zakken wordt het duidelijk aan de linkerkant van de strekdam ligt 1 grote zandplaat met ondiep water aan de rechterkant zit dieper water. Op en gegeven moment kan ik zo'n 150 meter naar voren lopen over het strand terwijl ze aan de rechterkant van de strekdam nog onbegaanbaar diep water voor zich hebben. Maar goed dat is het lot daar doe je niets aan.

In een poging om toch nog wat vis te pakken werp ik richting de strekdam, meestal zit er hier meer vis ivm het voedsel wat er blijft liggen en krabbetjes die tegen de stenen aan zitten, het houd wel een zeker risico in wat er liggen ook vaak stenen buiten de strekdam En dat gebeurd dan ook, ik kom vast te zitten en de boel breekt af. Dan maar weer recht vooruit, om 12:15 uur is het zover, ik hoor mezelf zeggen, niet te geloven een vis! Een bot van 23 cm, gelukkig van de 0 af.



Hierna pak ik de Shimano 5 meter stok en schakel ik over op nylon 22\100 mm met een nylon tapse voorslag. Het laatste uur zit er regelmatig vuil aan de lijn bij het binnen draaien. Met nog 15 minuten te gaan werp ik nog 1x in rechtvooruit, bij het sein binnen draaien om 13:00 uur gaat het zwaar en ook daar loop ik vast en knapt de boel af. Jammer, zelf had ik op een beter resultaat gehoopt, het is niet anders. Wel weer een gezellige en relaxde dag gehad, want dat is toch wel kenmerkend voor de NFB wedstrijden, volgende keer hopelijk een beter resultaat (want dat wordt wel weer eens tijd). Met het korps zijn we 13e geworden van de 19. Van Ed van Zanten krijg ik nog de resterende zagers mee waarvoor nogmaals dank.

1e is geworden: Rob Maas 15 vissen (351 cm), 2e Henk Minnaard 10 vissen (229 cm) 3e, Frans Ras 8 vissen (189 cm), 4e Piet Redert 7 vissen (158 cm) en 5e John Duynisveld 5 vissen (148 cm). Mannen gefeliciteerd!

De uitslag:Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Overige wedstrijduitslagen 2012.

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    Het was dus niet bar en ik ben benieuwd hoe het over een maand is wanneer de selecties gaan losbarsten. De nummer 1 heeft lekker staan hengelen maar dan zakt het hard naar beneden.

    Gewoon lekker blijven vissen zoals je altijd doet dan komt het prima voor elkaar!

    Groetjes Herbert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Herbert,

    Bedankt voor je reaktie.Ja de vis zit er wel maar nog niet "dik". Ook gemerkt dat de "stek" erg veel uitmaakt, daar moet je het mee treffen.Verwacht zelf wel bij stijging van de temperatuur dat de vis meer naar het strand komt, blijft echter wel de vraag wat is de invloed van "de zandmotor". We gaan het zien over een dikke maand en meer als je best kun je toch niet doen ;-)

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Willem; gewoon blijven proberen!

    Greetz, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Leo,

    Doen we, vandaag weer op pad geweest.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Willem!

    wederom mooi verslag! Met hoog water kan je daar beter niet voor de strekdam gooien maar evenwijdig aan de kop op zo+n 8 a 10 meter afstand. Dan lig je meestal in een mooie slijtgeul welke op de ondiepere dammen veel botten geven en bij de hogere dammen vaak wat gulletjes.

    gr meunenmaaier!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey Meunenmaaier,


    Bedankt!
    Ja, ik denk dat je gelijk hebt. Toen het water eenmaal gezakt was heb ik die eene bot daarvandaan gehaald.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen