zondag 19 februari 2012

vangstberichten: zondag 19 februari 2012Hallo vis vrienden,

Sinds kort ben ik ook lid geworden van svv Ter Heijde aan Zee, zodat ik een wat ruimere keus heb om strandviswedstrijden te vissen. Aangekomen in "de Viskeet" krijg ik na betaling van 5 euri steknummer 18 een meetbeurt, tevens schrijf ik me in voor de kanjerpot, 1 euri (niet verplicht). De planning is om op het strand van Ter Heijde te vissen en als uitwijk de waterweg. Jammergenoeg is het weer "bar en boos" en wordt er door de wedstrijdcommissie besloten om naar het Calandkanaal uit te wijken, een wijs besluit omdat je hier nog in je auto kan duiken bij stortbuien e.d. Alleen is het Calandkanaal niet mijn favostek overdag, dus ik besluit er maar het beste van te maken.

Er staat een harde nw-wind van een dikke 5 bft, temperatuur 3 °C, lw HvH 08:35 uur, hw 13:05 uur. Als we aan het optuigen zijn begint het flink te hagelen gevolgd door wat bliksemflitsen, de bliksem zet gelukkig niet door, maar het blijft raar weer, hagelbuien, sneeuwbuien opgevolgd door een zonnetje dat weer verdwijnt in een hevige sneeuwbui. Maar goed, 09:15 uur mogen we beginnen, deze keer een wedstrijd met 2 hengels. Ik start met de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6, gevuld met een stukje makreel met een piertje of een zagertje, tommy lood 150 gram, wat later 175 gram.

Door de harde wind van rechts kan ik de afstand niet halen wat nodig is op deze stek overdag. Links van me staat Roel Kranenburg die dat duidelijk beter onder de knie heeft, met z'n soepele diaflex stokken van Shimano en een goede werptechniek, heeft ie binnen no time 6 wijtingkjes op de kaart staan, terwijl ik nog geen stootje gezien heb ;-(. Op m'n andere hengel de 4,5 meter Hiro Dreamsurf heb ik nanofil 17\100 mm met een nylon tapse voorslag, afgewisseld met afhouders en wapperlijntjes. 10:17 uur ben ik van de 0 af, gelukkig, een ondermaats wijtingkje heeft zich vergrepen aan m'n aas. 10:30 uur volgt de 2e.Het valt me nog niet mee om met deze harde wind met 2 hengels te vissen, 1 keer draai ik m'n eigen lijn van m'n andere hengel binnen. Shit happens! Een aantal keer kom ik vast te zitten en verlies deze wedstrijd zo'n 5 onderlijnen. Gelukkig komt er toch nog wat vis bij en om 11:02 uur staat er weer een ondermaats wijtingkje op de kaart, 12:00 uur volgt er nog 1.12:40 uur geen vis, maar een wolhandkrab en om 13:15 uur bij het sein binnen draaien het 5e ondermaatse wijtinkje.M'n beide buren hebben hebben er 16 op de kaart staan, ook allemaal ondermaatse wijtingkjes. Met m'n 5 visjes doe ik niet mee, omdat ik er toch aardig doorheen zit na een korte nachtrust besluit ik gelijk door te rijden naar huis. We zien het wel waar ik geeindigd ben. De prijswinnaars in iedergeval gefeliciteerd!

1e is geworden Rene Brederveld 34 vissen (709 cm) en 2e Bert van Dam 21 vissen (434 cm). Mannen gefeliciteerd!

Kijk voor de voorlopige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Ter Heijde aan Zee competitie wedstrijd uitslagen 2012.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Hey Willem, zo te zien gooi jij ook af en toe nog een hengeltje uit :)
  Vis jij de selectie midden zeker? (Ben best benieuwd wat dat wordt qua vangsten)
  O,ja wil je een factuur of rekenen we zo een keertje af? haha

  Goed weekend,

  Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Leo,

  Ja, van het weekend weer een poging wagen. Ja midden weer. Qwa vangsten beter denk ik, dit jaar wordt de voorselectie 1 maand later gehouden t.o.v. vorig jaar. ;-)

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen