zaterdag 25 februari 2012

vangstberichten: zaterdag 25 februari 2012Hallo vis vrienden,

Vandaag maar weer eens een sessie belegd aan de Mississippihaven, er staat een nw-wind van 3 a 4 bft, temperatuur 6 °C, droog met een zonnetje, lw HvH 13:06 uur, hw 17:01 uur. Als ik aankom rijden staan er al aardig wat vissers dus ik stop maar bij het eerste stuk op de hoek, toevallig naast "Eurovisser" #1301 Jaco van Veldhoven, lekker ff gekletst over het vissen met je Jaco. Er blijkt een hele delegatie "Eurovissers" te staan, zo kom ik ook Ricardo Kalle #119 met vismaat, Danny Lemmens #1060 met vismaat en Arjan Geelhoed #1174 met vismaat tegen. Gezellige boel daar aan de Mississippihaven.

Rond 15:00 uur gaat de 1e hengel erin de 5 meter stok van Shimano, hoofdlijn 12\100 mm gevlochten met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes met haakje f314\6 en f31\8, gevuld met een piertje, tommy lood 150 gram. Het eerste uur is er bij mij geen tikje te bespeuren, ik schakel over op korte wappers met 2x haakje f31\8 en dat gaat beter, er komen tikjes door. Inmiddels zet ik m'n 2e hengel erbij de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn nanofil 17\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn korte wapperlijntjes, etc, etc. 16:15 uur een ondermaats wijtinkje, 16:21 uur de 2e en 16:34 uur de 3e.16:55 uur een gulletje, 17:08 uur een zware draai, jammer genoeg lost de vis zich halverwege en zit er alleen een wijtingkje aan, van 1 haaklijn is de haak verdwenen. 17:12 uur een magere maar maatse wijting.17:43 uur een wijtingkje samen met een krab. 18:05 uur een steenbolk.In de schemering is er geen aanbeet meer te bespeuren en om 19:15 uur ruim ik op, bij het binnen draaien zit er nog een krab aan.Totaal vang ik deze sessie 8 vissen, 1 steenbolk, 1 gulletje, 6 wijtingkjes waarvan 1 maats.

Vis greetz,

Willem

9 opmerkingen:

 1. Hola, wij hebben bijna aan het einde gestaan en de vangsten waren daar een stuk beter willem . De hengels hebben niet stil gestaan . Eenmaal donker werden de vangsten minder.

  gr Ricardo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ricardo,

  Bedankt voor je reaktie. Volgende keer daar ook eens proberen.In het donker bij mij geen stootje meer gezien.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem,
  ik was er in de ochtenduren vanaf 09.00 uur. ik had er circa 50 vissen, waarvan er maar 2 maats waren.

  grt.

  Suriman

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Suriman,

  Dat zijn toch leuke aantallen!,en 2 maats op de koop toe ;-).

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee Willem
  Wij zijn er gisteren (zondag) weer geweest,en we hadden er (zoals je bij Zeevisland kan lezen)ongeveer 120 met z'n vieren.....2 weken geleden nog 160 met z'n dreitjes....dus het is al wel iets minder geworden daar hoor.....raar dat jij er zo weinig had zaterdag!
  Ik zie dat je redelijk dicht bij die loskade hebt gestaan....zat je daar niet veel vast?

  Groetjes Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo kees,

   Ik stond naast Willem te vissen en inderdaad ik ben in 4 worpen 2 lijnen kwijt geraakt. Ben toen 20 meter opgeschoven, omdat mijn buurman naar huis ging kon dat. Toen geen last meer gehad met vastzitten aan de richel, maar het bleef flink snel binnendraaien.

   jaco

   Verwijderen
 6. Hoi Kees,

  Dat zijn ook leuke aantallen. Te verklaren denk ik Kees, met een vistijd van 7 uur 30 vissen de man, ik 4 uur en een kwartier 8 vissen. En de meeste vis schijnt achterin te zitten. Maar niet echt belangrijk, als je maar lol hebt toch. Nee 1 haak verloren, meer niet, wel gemerkt naarmate het water lager werd je tegen een richel op liep met indraaien.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Willem,

  Een leuk visverslag is het opnieuw geworden. Ook leuk dat jij mij gevonden hebt op de ledenlijst van de eurovissers, inderdaad #1301. Volgens mij heb ik met het voorstellen niet mijn achternaam genoemd, knap research werk. Was leuk om je ontmoet te hebben, aangezien ik je site regelmatig bezoek.
  Tot de volgende keer aan de waterkant maar weer.

  jaco

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jaco,

  Bedankt!Leuk dat je een reaktie geeft. Klopt inderdaad, geen achternaam gegeven. Er waren niet zoveel Jaco's uit Rotterdam die een half jaar lid waren van "de Eurovissers" :-). Tot de volgende sessie.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen