maandag 27 februari 2012

vangstberichten: maandag 27 februari 2012



Hallo vis vrienden,

Ik had nog wat aas over van de vorige sessie, weliswaar inmiddels snotpieren maar met wat stukjes mesheft nog wel op de haak te houden. Het Noordzeekanaal leek me wel wat, n's kijken of de maatse wijting al wil bijten. Er staat een zw-wind van 4 bft, temperatuur 6 °C, licht nevelig, als ik aankom zitten er een stuk of 6 vissers, maar er blijkt weinig vis boven water te komen. Proberen maar!

14:45 uur gaat de 1e hengel erin, de heavy feeder, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6, gevuld met een stukje pier en mesheft. Na een half uur zet ik m'n 2e hengel erbij, de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn nanofil 17\100 mm met een nylon tapse voorslag, dito onderlijn, etc, etc, tommy lood 175 gram.


De tijd verstrijkt maar het is helemaal niets, tot 6 x toe wat kleine friemel stootjes, maar geen lekkere felle aanbeten. Ik probeer het nog met een ander onderlijntje met haakje f314\10 op de feeder in de hoop een klein visje te haken maar dat maakt weinig uit. Om 18:15 uur begin ik op te ruimen, bij het binnen draaien van de laatste hengel, de Hiro met nanofillijn erop voel ik opeens weerstand. Het zal toch niet, maar jawel zonder een stootje gezien te hebben komt er een doubletje boven water van schar met een wijtingkje. Over voorzichtig aazen gesproken : -).



Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    toch nog vis boven water gehaald.
    Ik denk dat binnenkort de vangsten weer gaan toenemen.

    grt John

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi John,

    Bedankt voor je reaktie. Het was op het nippertje. Vorig jaar werd de voorselectie op 19 maart gehouden, voor die tijd was het erg slecht en net tegen 19 maart was de vis weer aardig terug. Verwacht dat het dit jaar ongeveer hetzelfde is.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen