vrijdag 6 januari 2012

vangstberichten: vrijdag 06 januari 2012Hallo vis vrienden,

Vandaag maar weer eens een strandsessie, zou moeten kunnen tussen de "stormen" door. Er staat een wnw-wind van 6 bft, afnemend naar 5 bft, droog met een licht zonnetje. Temperatuur 7 °C, hw schv 13:20 uur, lw 20:47 uur. Omdat ik nog maar 50 piertjes heb, vis ik dit keer met 1 hengel. 15:15 uur gaat de 5 meter stok erin, hoofdlijn nanofil 17\100 mm, met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6, gevuld met een piertje, tommy lood 175 gram.

Het is druk op het strand met wandelaars, verderop links een hoop kite surfers, maar zo te zien ben ik de enige visser. Al gauw blijkt dat de zee zeer woelig is, 175 gram blijft niet liggen en ik verwissel m'n lood voor 170 gram geankerd. Ook dit keer zit er weer erg veel vuil in het water, zodra de lijn vol zit houd ook het geankerde lood het niet en wordt m'n lijn sterk naar links gedrukt.Naarmate de tijd verstrijkt neemt de hoeveelheid vuil alleen maar toe, voor de rest geen aanbeet te bespeuren. Ook varieeren in afstand levert niets op, ik schakel nog over op korte wapperlijntjes maar dat levert geen vis op.

17:30 uur heb ik het wel gezien, ondanks dat ik niets gevangen heb, heb ik toch genoten van van de fasicinerende woelige zee en ben ik lekker uitgewaaid. Ik ruim op en vertrek naar huis.

Vis greetz,

Willem 

6 opmerkingen:

 1. Hoi Willen, de beste wensen voor 2012. Ik ga proberen wat meer mee te doen met de eurovissers wedstrijden. Als ik nu zou gaarn, zou ik het beerkanaal pakken. Het is volgens mij voldoende zout daar en je hebt minder last van de stroming. Volgnde week maar eens proberen denk ik.

  Groeten Ed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. willem(gaatvissen)7 januari 2012 om 17:33

  Hoi Ed,

  Jij ook nog de beste wensen voor 2012. Het beerkanaal is een leuke stek, alleen jammer dat het er vaak erg druk is, misschien dat het op een doordeweekse dag nog wel te doen is. Succes in iedergeval en ik zie je wel verschijnen bij de eurovissers wedstrijden.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Willem,

  Dat zal niet lekker gevist hebben met al dat vuil...
  Je wil ook niet weten wat hier in de rivier allemaal voorbij drijft; en dat komt toch ook een keer in zee terecht!

  Maar het is altijd genieten aan de kust: het is meer dan alleen het vis vangen toch?

  Goed weekend!,

  Greetz, leo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. willem(gaatvissen)7 januari 2012 om 21:58

  Hey Leo,

  Je slaat de spijker op z'n kop!

  Goed weekend!

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeee Willem

  Nog de beste wensen he!!

  Ik zie dat deze nieuwe site nu weer werkt,ik zag de laatste tijd alleen maar een heel oud bericht staan,en dacht dat er niks meer gebeurde hier....maar hij werkt gelukkig weer he!!!!

  Niet echt lekker gevist zie ik,veel rommel is nooit leuk he,en dan ook nog geen vis!

  Wij gaan morgen weer eens proberen aan het Beer kanaal....hopelijk is het daar niet te druk om met z'n tweeen te kunnen vissen.

  Ik hou de/je site in de gaten hoor!!

  Groetjes........en draai ze eruit!!!

  Kiske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. willem(gaatvissen)8 januari 2012 om 01:08

  Hoi Kiske,

  Ook de beste wensen nog. Bij web-log zijn ze nog bezig met de boel herstellen dus ik ben een nieuwe begonnen bij blogspot, maar leuk dat je me weer gevonden hebt ;-). Succes aan het Beerkanaal en vang ze.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen