maandag 30 januari 2012

vangstberichten: maandag 30 januari 2012



Hallo vis vrienden,

Aangezien het weer een tijdje geleden is dat ik op het Noordzeekanaal gevist heb, leek het me wel weer eens leuk om daar het resterende aas op te vissen. Er staat een smerige koude o-wind van 3 a 4 bft, temperatuur -2 °C, met regelmatig een licht sneeuwbuitje. Rond 15:30 uur gaat de 4,5 meter Hiro Dream Surf erin, hoofdlijn Penn 12\100 mm gevlochten met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6, gevuld met een pier, tommy lood 175 gram.

Veel gebeurd er niet, 1x wat tikjes, maar geen door bijter. Na een dik half uur zet ik m'n 2e hengel erbij de Berkely heavy feeder, hoofdlijn nanofil 17\100 mm met een nylon tapse voorslag, dito wapperlijntjes, trapezium lood 170 gram. 16:13 uur eindelijk wat leven op de top van de heavy feeder, een net ondermaatse wijting is m'n deel. 16:41 uur nog eentje.



17:08 uur weer een wijting, ditmaal een maatse. Het is weer lang wachten op een aanbeet, totdat om 17:31 uur de Hiro dream surf staat te klapperen, een doublet van een grote steenbolk van 25 cm met een gulletje.



En dan gebeurd er werkelijk niets meer, geen enkel tikje, het lijkt wel of de vis volledig verdwenen is. 18:50 uur slaat m'n heavy feeder een aantal maal krom, mooi, een leuke vis zo te zien. Na een zware draai komt er een dik gulletje van iets groter dan 33 cm de kant op.



Om 19:00 uur ruim ik op en ga naar huis. Totaal vang ik deze sessie 6 vissen, 3 wijtingkjes, waarvan 1 maats, 1 steenbolk en 2 gulletjes.

Vis greetz,

Willem

13 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    mooie vissen gevangen, altijd leuk die klappers op de hengeltoppen.

    grt John.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet verkeerd Willem, was weer een leuk verslag.


    groetjes lexie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Willem,
    Het lijkt een beetje op het Calandkanaal zo te zien op je foto's.Ik ga woensdagavond denk ik eens kijken op de Pier van Hoek van Holland.Het is 21;30 hoog water,komt goed uit.

    Groetjes Maup.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Willem
    Ik ga morgen met Ed en Hans de zandmotor op.
    Laat morgenavond even weten hoe het geweest is .

    Groetjes Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi John,Lexie,

    Bedankt!, het was niet echt veel maar beter iets dan niets.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Maup,

    Vergeleken met het Calandkanaal kom je hier bijna nooit vast te zitten. Succes op de pier!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ha Jan,

    Gaat een koud dagje worden morgen op de zandmotor met -4°C en een oostenwind van 5 bft. Succes in iedergeval jullie drieen. Ben eigelijk wel benieuwd of de vis zich al terug getrokken heeft daar met die paar dagen vorst.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Willem
      Het leek inderdaad wel Nova Zembla .
      Erg koud met een snijdende wind en het stoof als een gek .
      Halverwege links gestaan, wel mooie diepe plekken maar ook de vis had het denk ik koud. 4 visjes met z'n drieën dat is niet best .
      Vanavond erwtensoep en me van lieverlee voorbereiden op de vakantie , zal wel even wennen worden het is daar + 35 graden !!
      Groetjes Jan

      Verwijderen
    2. Beste Willem,

      Ik kan je helaas vertellen dat de vis aardig aan het wegtrekken is. Gisteren sprak ik een nettenvisser die heel dicht op de kant heeft gevist maar de netten waren zo goed als leeg terwijl ze normaal altijd behoorlijk vangen. Dieper op zee zit wel vis maar is helaas niet te bereiken met de hengel :-(

      Ook de staandwandjes hier op Kattuk blijven leeg...

      Groeten, Kees de(vissende)Mol

      Verwijderen
  8. Ha Jan,

    Dan kan je toch merken dat de vis inderdaad snel wegtrekt na 3 dagen vorst. Wel dapper dat jullie nog gegaan zijn. De volgende wedstrijd op 12 februari op het strand van Ter Heijde overdag zal vermoedelijk weinig vis op leveren zoals het er nu voor staat. Hopelijk is de temperatuur dan weer aan het omhoog gaan. Een prettige vakantie, zou zo met je willen ruilen ;-).

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ha Kees,

    Laten we hopen dat het van korte duur is die vorst periode, dan komt de vis wel weer aan de kant. Bedankt voor de mededeling.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Willem,

    Ik hoop zeker dat het van korte duur is maar vrees het ergste. De watertemperatuur aan de kant zakt erg snel en er is al snel een verschil van 1.5 tot 2 graden tussen het water dicht bij de kant en verder op zee. Als ik een vis was zou ik het wel weten...
    Morgen vissen met de Brittenburgh op het strand van Katwijk. Je zult wel lezen op m'n blog hoe het is verlopen.

    Groeten, Kees de(vissende)Mol

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Kees,

    Ben benieuwd, met de Eurovissers vissen we 12 februari op het strand van Ter Heijde. Zal een aardige indicatie worden denk ik voor onze wedstrijd. Verwacht dat er weinig gevangen zal worden. Maar als je dan wat vangt zit je misschien gelijk goed.Succes in iedergeval.

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen