zondag 15 januari 2012

Nieuwjaarsreceptie: zondag 15 januari 2012Hallo vis vrienden,

Vandaag weer de nieuwjaarsreceptie en prijsuitrijking van het afgelopen jaar. Dit keer op een nieuwe locatie "De Nieuwe Schans" in Rozenburg een stuk verder rijden voor mij tov de oude locatie in Gouda maar dat geeft niet ik plak er gewoon een vissessie achteraan. (Gelukkig hoef je het niet 2x in een weekend te rijden ;-). Bij aankomst straalt de locatie bij mij meteen een gemoedelijke relaxde sfeer uit. En een bakje koffie en een drankje is gratis.

Na het gebruikelijke handen schudden worden de vissers met de grootste soort vis gehuldigd waarna er over wordt gegaan tot de huldiging van de eerste 10 van de A competitie en B competitie. Wat bij mij nog een medaille oplevert voor een 8e plaats in de B.Daarna volgt de prijsuitreiking , te beginnen met de nummer 1 uit de A competitie, daarna nummer 1 uit de B, etc, etc. De prijzentafel is weer als gebruikelijk goed gevuld, misschien iets minder als vorig jaar maar ik zie weinig verschil, volop hengels, molentjes, viskisten en allerlei andere vis benodigdheden. Als ik aan de beurt ben kies ik net als vorig jaar een hengel, het wordt de 4,5 meter Seahawk 450 met een werpgewicht tussen de 100~200 gram.Altijd nog goed voor een 139 euri volgens internet. Of ik ermee ga vissen weet ik nog niet, de meeste vissers hebben alles al dus wordt het of verkopen of als reserve hengel gebruiken, effectiever zouden misschien waardebonnen zijn die je bij een hengelsportzaak in de buurt van je woonplaats in kan leveren tegen aas of wat je op dat moment net nodig hebt. Maar goed een luxe probleem dus, net als kiezen tussen een kerstpakket of een boekje met verschillende activiteiten tegen een bepaald bedrag. Het heeft alle twee wel z'n charme. En hierbij bedank ik de gehele organisatie van "de Eurovissers" die hun vrije tijd erin stoppen om de boel draaiende te houden. Hulde!

Daarna is er weer eten en een tombola die ik net als andere jaren weer aan me voorbij laat gaan, ik wil vissen, het is voor m'n gevoel alweer te lang geleden dat ik een hengeltje heb uitgegooid. Dus ik peer 'm en rij door naar de Maasvlakte.

Vis greetz,

Willem

6 opmerkingen:

 1. Hoi, Willem,

  Een mooie prijs!! Met deze hengel vis ik al jaren. Ik heb er 2 toppen bij. De top die bij jouw op de foto staat is de zachte top en dan moet je uitkijken met de zwaarte van het lood!!...
  Maar mij bevallen ze uitstekend!

  Groet, Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willem,

  Mooie prijs, zelf ook nogsteeds een seahawk en ik vind hem lekker vissen.

  Gr.

  Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Leo,

  Bij mij zit er maar 1 top (ook geen hoes, misschien was het een winkeldochter ;-) bij heb jij niet de seahawk surf 450 waar 2 toppen bij zitten? Zo niet wat is het maximale gewicht wat ik eraan kan hangen met deze top, voordat ik hem gelijk kapot werp met 200 gram eraan?

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi,

   Ja ik heb 2 x de Seahawk 450 met dubbele top.
   Met de zachte top moet je heeel goed oppassen boven de 170 gram. Daarboven kan je echt niet meer volaan uithalen want dan is de kans op breuk wel heel groot. De zachte top bestaat nml. uit 2 delen (is op het blote oog niet te zien ...maar wel als ie dus breekt)
   Ik vind het nog steeds een ideale hengel. Is niet te slap of stug en geeft de aanbeten goed door.
   Bij Ahoy hebben ze mogelijk nog wel een hardere top? ik heb daar m'n zachte top ook een keer vervangen.

   Greetz,

   Leo

   Verwijderen
 4. Hoi Paul,

  Thx! Ik zal hem toch een uitproberen.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ok Leo,

  Bedankt voor de gegevens!

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen