zaterdag 31 december 2011

vangstberichten: zaterdag 31 december 2011Hallo vis vrienden,

Vandaag de spieren maar een beetje los gooien, 100 piertjes gehaald en op naar het Noordzeekanaal. Er staat een z-wind van 4 a 5 bft, temperatuur 10 °C, droog. Niemand staat te vissen, een slecht voorteken ? Rond 14:45 uur gaat de 4,5 meter Hiro er als eerste in, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje kamasan b940\4, tommy lood 150 gram.

Na 20 minuten zet ik de feeder erbij met een nieuwe lijn 17\100 mm nanofil (Berkely) met een nylon tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\6, tommy lood 175 gram. De voorslag knoop is een dubbele albright knoop, omdat de lijn vrij glad is en anders niet goed knoopbaar is met een andere lijn. In het volgende linkje staat vrij duidelijk hoe je de knoop moet maken. http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/jan-van-de-bovenkamp/2011/09/19/knopen-in-je-nanofil-lijn/

Geen enkele aanbeet te bespeuren, tot 15:23 uur, wat tikken op de hiro en er komt een mooie formaat bot naar boven. 15:41 uur volgt de 2e op de feeder.Dan is het weer lang wachten, wat varieeren in afstand maakt ook weinig uit er lijkt dit keer weinig vis te zitten. 17:28 uur wat fellere tikken op de feeder een duidelijke wijting aanbeet, en dat is het dan ook.Klokslag 18:00 uur ruim ik op. Totaal vang ik deze sessie 3 vissen 2 botten en 1 wijktinkje, niet erg veel maar in iedergeval weer wat gevangen. Over de nanofil lijn kan ik nog weinig zeggen, in theorie zou je er verder mee moeten kunnen werpen met m'n vast zittende spieren was dit niet het geval, wel heb ik het idee dat de lijn veel meer weg loopt (meer stroming) pakt waardoor je zwaarder lood moet gebruiken of geankerd moet gaan vissen.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Hey Willem,
  Leuk weer eens een vangstberichtje van je te lezen. De vangsten zijn momenteel op het NZK slecht te noemen, naar mijn idee.

  Sieb

  BeantwoordenVerwijderen
 2. willem(gaatvissen)2 januari 2012 om 20:42

  Hey Sieb,

  Graag gedaan, er komt er zo nog 1 aan. Het was inderdaad slecht voor het NZK, vorig jaar rond deze tijd kon je mooie maatse wijtingen vangen, zal wel met het warme weer voor deze tijd te maken hebben.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen