zondag 11 december 2011

vangstberichten: zaterdag 10 december 2011Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de laatste competitiewedstrijd van "de Eurovissers" in de Dintelhaven het breede stuk. Echt veel kans heb ik niet meer om bij de eerste 5 te eindigen en dus te promoveren naar de A-klasse. Om geen schrapper (slechtse 4 resultaten worden weg geschrapt) te krijgen en dus wat punten er af te kunnen snoepen zou ik zowiezo boven de 23e plaats moeten eindigen en de rest van van m'n medestanders die bij me in de buurt staan van het B-klassement zouden "slecht" moeten vissen. Maar goed, proberen kan geen kwaad.

Aangekomen in "de Pub" nog voor 18:00 uur, blijkt m'n steknummer al bepaald te zijn, no: 39, het stuk voor het pomphuis. Ik doe het ervoor, zal weinig uitmaken denk ik. Er staat een w-zw-wind van zo'n 5 bft, en gelukkig hebben we hem in de rug, temperatuur 6 °C. Om 19:00 uur  mogen we beginnen en vliegen er 39 beaasde onderlijnen de Dintelhaven in. Met de gedachte dat in het donker de vis naar de kant zal komen, start ik beneden langs de waterkant met de heavy feeder. Hoofdlijn nylon, 20,5 mm met een tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje ls5013f\6, gevuld met een piertje , piertje\slikje of een zagertje. Wisselonderlijn, rode afhouders, haakje f31\8, tommy lood 175 gram.

Om 19:27 uur is het "raak" een leuke wijting van 25 cm, op de afhouders.Maar het vervolg is moeizaam, weinig vis onder de kant en na 1,5 uur geen tikje meer gezien te hebben besluit ik het vanaf boven te proberen waar afentoe van ver vis naar binnen wordt gehaald. Hiervoor neem ik de 4,5 meter Hiro Dream Surf om zover mogelijk te kunnen werpen. Maar ook hier is het geen "vet pot". Op een gegeven moment maakt m'n molen een raar geluid en net als ik zie dat m'n lijn onder m'n spoel is gewaaid knapt ie af bij het binnen draaien, hierna schakel ik over op 12\100 mm gevlochtenlijn met een nylon tapse voorslag.

21:48 uur wat tikjes op de top en ik draai m'n 2e visje naar boven, een botje van 18 cm.10 minuten voor het einde krijg ik een "kleine" opleving in de hartstreek, tot 2x toe een duidelijke doorbuiger op de 4,5 meter Hiro dream surf. Maar bij het binnen draaien, te weinig weerstand, m'n haaklijnen zijn om m'n onderlijn geslingerd, dus waarschijnlijk een "lijn happertje". Om 23:00 uur wordt het eind signaal gegeven en met m'n 2 visjes heb ik jammergenoeg te weinig centimeters.

Bij de uitslag blijk ik op de 27e plaats geeindigd te zijn, een schrapper dus, en blijf ik met m'n totaal punten op hetzelfde aantal staan. Wat goed is voor een 8e plaats in het eind klassement van de B-competitie. Hierdoor blijft mijn doelstelling voor 2012 staan op het behalen voor een plek bij de eerste 5 in eindklassement.

Rob Donkers is deze wedstrijd wijting terrier geworden met een wijting van 38 cm en de grootste vis en dus de kanjerpot gaat naar Rob Slingerland met een gul van 45 cm.

Op de 1e plaats is geeindigd: Rob Slingerland 8 vissen (220 cm), 2e Edwin de Lange 9 vissen (204 cm) en 3e Ricardo Kalle 9 vissen (188 cm). Iedereen weer van harte gefeliciteerd!

Kijk voor de volledige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \
Eurovisserscompetitie wedstrijd uitslagen 2011.

Vis greetz,

Willem#1168

8 opmerkingen:

 1. Hey Willem,

  Volgend jaar weer een kans..!!

  Succes, Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. willem(gaatvissen)12 december 2011 om 20:15

  Hoi Leo,

  Bedankt voor je berichtje. Zo is dat we gaan er volgend jaar weer voor. Ik was gewoon nog niet goed genoeg.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vakantie , Willem??? :)

  Goede feestdagen en een goed 2012!

  Groet, Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. willem(gaatvissen)23 december 2011 om 22:31

  Hoi Leo,

  Nee geen vakantie, de spieren in m'n rug, nek en armen zitten vast. Hoop zondag of maandag weer een poging te kunnen wagen. Ja, ook voor jou, prettige feestdagen en alvast een goed en gezond 2012.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Willem, ga nou weer eens vissen,. man! Zo heet je blog toch??! ;)

  De beste wensen voor het nieuwe jaar!
  Sieb

  BeantwoordenVerwijderen
 6. willem(gaatvissen)29 december 2011 om 23:41

  Hoi Sieb,

  Ja, zo heet m'n blog, maar er staat niet bij wanneer ;-)Nog erg veel last van m'n spieren, hoop dat het snel beter wordt. Sieb voor jou ook de beste wensen alvast voor 2012, en dat er maar weer een paar mooie records mogen sneuvelen.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Willem,
  veel beterschap dan, hoop snel weer berichtjes van je te lezen en laten we hopen op weer mooie visvangsten in 2012!

  Sieb

  BeantwoordenVerwijderen
 8. willem(gaatvissen)30 december 2011 om 16:18

  Hey Sieb,

  Bedankt! Wil morgen weer een poging wagen aan het NZK, misschien zie ik je wel ;-)

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen