zaterdag 12 november 2011

verslag 4e korpscompetitie wedstrijd 12 november 2011 Hoek van Holland

Hallo vis vrienden,

Vandaag niet vissen, althans niet voor mij. Deze dag ben ik meter\controleur van de 4e korpswedstrijd die gehouden wordt op het strand van Hoek van Holland. Rond 08:30 uur meld ik me aan bij de Hoekse WaterSport Vereniging, keurig op tijd ;-). Na een laatste uitleg krijgt iedere controleur een tasje mee met etenswaren en € 10 en ga ik samen op pad met Ed van der Ham, die toevallig ook uit Zoetermeer komt. Wel zo gezellig om met z'n twee├źn te lopen zo kunnen we onderweg nog ff kletsen over vissen.

Het is nog vrij koud op weg naar het A vak wat we onder onze hoede krijgen, er staat een zo wind van zo'n 2 a 3 bft, temperatuur 5 °C langzaam oplopend naar 11 °C . Er staan 22 deelnemers in ons vak en om 10:00 uur mogen ze beginnen, maar het valt niet mee om er een visje uit te krijgen, er valt in het begin weinig te meten. Na een dikke 3 kwartier komen de eerste botjes boven water en kunnen we aan de slag, wat later wordt er spiering gevangen en een enkel scharretje.

Meteen maar m'n ogen goed de kost gegeven of er nog speciale onderlijntjes tussen zitten bij al die cracks, want we praten hier toch over de top van de nederlandse zeewedstrijd vissers. Veel anders als m'n eigen lijnen ziet het er niet uit, bij somige nog een kraaltje of een glittertje, bij andere niets. Als het zonnetje begint door te komen wordt het een stuk aangenamer. We mogen nog een mooie tarbot meten van 23 cm, gevangen door Laurence Pijnen, die op het einde van de wedstrijd toch weer 7 vissen weet te vangen en hiermee waarschijnlijk een 2 vist in z'n vak.Om 14:00 uur is het afgelopen, de kaarten worden afgetekend en de korpsen gaan zich klaar maken voor de gala avond. Leuk om een keer mee te maken zo als controleur te lopen. Bij een hoop vissers krijgen we een bedankje en wordt het sterk gewaardeerd dat we hier rondlopen op onze vrije zaterdag. Van Cees Ottens en een zeeuwse visser Dennis van Vossen dacht ik, op nummer 17 krijgen we nog een mooie portie aas mee. Waarvoor nogmaals dank! 1 tip voor de wedstrijdleiding, volgende keer een paar pleister in de tas is mischien geen slecht idee, er was er 1 bij die zich verwond had.

Hieronder nog een foto impressie van de wedstrijd:vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

 1. Leuk stukje Willem , volgend jaar ben je visser en geen controleur !!


  Groetjes Jan Groenewegen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. willem(gaatvissen)13 november 2011 om 14:37

  Ha Jan,

  Bedankt voor je reaktie. Lijkt me gezellig.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem,

  een duidelijke verslag weer in woord en beeld. Leuke foto's.

  grt John

  BeantwoordenVerwijderen
 4. willem(gaatvissen)16 november 2011 om 21:11

  Hoi John,

  Bedankt!

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen