maandag 24 mei 2010

vangstberichten: zondag 23 mei 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik m'n aas opmaken op een voor mij nieuwe stek, het strand van Katwijk aan Zee. Volgens diverse vangstberichten zou hier aardig zeebaars worden gevangen en een keertje proberen kan geen kwaad.
Er staat een nw wind van 3 bft, temperatuur 21 °C, lw HvH 19:35 uur, hw 00:05 uur. Om 18:45 uur gaat de eerste hengel erin, hoofdlijn 22\100 mm nylon met een tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje 8, lood 150 gram ongeankerd. Er staat nog weinig stroming. Om 18:57 uur zie ik wat tikjes en draai een botje naar binnen, een goed begin. Voorlopig blijf ik nog even door vissen met 1 hengel want er zijn nog diverse kinderen die het water ingaan.



Hierna is het lange tijd niets meer. Arjan van Katwijk (Zeevistips.nl) komt nog even een praatje maken en bevestigd dat er hier al mooie baarzen worden gevangen. Leuk je te ontmoeten, Arjan! Als het water op begint te komen neemt de stroming toe en verhoog ik naar 175 gram ongeankerd en krijg ik gelijk weer beet, 2 botjes zitten eraan. 21:45 uur zet ik m'n 2e hengel erbij.

De stroming neemt nog meer toe en ik moet verhogen naar 170 gram geankerd, ook neemt de hoeveelheid vuil toe in het water, regelmatig slipt het topoog dicht van de troep en is het eerst het vuil verwijderen voor je weer binnen kan draaien. Om 22:32 uur kijk ik even verbaasd als ik een ondermaatse wijting binnen draai.



En hierna regent het wijting, de volgende draai is een triplet van wijting, waarvan 1 maatse, als ik hier een foto van wil maken blijkt m'n camera, door vocht en zand, te weigeren, diverse malen krijg ik de waarschuwing zet camera aan en uit, maar daar blijft het dan ook bij. Jammer ik kan geen foto's meer maken (zou zonde zijn als ik nu m'n record zeebaars verbeter;-). Ik blijf nog wat wijting en bot vangen en om 01:00 uur komt er nog een visser het strand op, na een praatje gemaakt te hebben gaat hij zo'n 50 meter rechts van me staan.

Rond 02:30 uur komt Arjan ook nog even vissen en om 02:45 uur ruim ik op. Het restantje zagertjes geef ik aan Arjan en hij verteld me dat er net een zeebaarsje gevangen is door de visser rechts van me. Totaal vang ik deze sessie 18 vissen, 11 wijtingen, waarvan 1 maats en 7 botjes. Het was leuk om weer eens een nieuwe stek uit te proberen en die record zeebaars komt nog wel !;-)

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten