zondag 20 november 2011

vangstberichten: zondag 20 november 2011Hallo vis vrienden,

Weer een wedstrijd vandaag, de Koning Bolo Bolo wel te verstaan, vissen voor een goed doel. Het wedstrijdgeld (€ 12,50 p.p) en de tombolo komt ten goede aan een ziekenhuis in Kamaroen, de winnaar wordt gehuld in Keniaanse kledij en krijgt de ere titel Koning Bolo Bolo voor 1 jaar. Een gezellige wedstrijd vooral, met een rijkelijk gevulde prijzentafel, dus daar gaan we weer, op naar het strand van s'Gravenzande. Bij aankomst in de keet van wsv s'gravenzande zie ik weer de bekende gezichten van vissers die regelmatig het wedstrijd circuit afvissen.

Dit jaar is het iets gemoedelijker kwa stek indeling, ben je met je vismaat of een groepje dan kan je gezellig naast elkaar vissen. Mij maakt het niet zoveel uit, dus geef maar een nummer, het lot bepaald. Steknummer 48 krijg ik toebedeeld, afwachten maar wat dat gaat worden? We worden weer keurig met "de platte" kar weg gebracht en als we langs de waterlijn rijden zie ik dat er 80 plaatsen zijn uitgezet, dit jaar vissen we aan de linkerkant van de strandopgang van s'Gravenzande (vorig jaar rechts).

Er staat een zo-wind van 2 bft, temperatuur 6 °C, mist, hw HvH 09:46 uur, lw 14:55 uur. Om 10:00 uur mogen we beginnen en ik start weer met de heavy feeder, hoofdlijn gevlochtenlijn 10\100 mm, onderlijnen van wapperlijnen tot diverse afhoudertjes, haakje f314\10 tot f31\8 tommy lood 175 gram, plat trapezium lood 170 gram. Het begin is weer moeizaam, bij mij in de buurt komt er geen vis naar boven, wat ik ook probeer, dichtbij ver weg , afwisselend met de 4,5 meter Hiro, geen vis. M'n toekomstige korpsgenoten van Zeevisteam Westland, die een stuk verderop links van me staan doen het een stuk beter en weten er onder de kant een aantal botjes uit te trekken.

Dus ook maar weer, onder het kantje "pielen", wapperlijntjes met haakje f314\10 afgewisseld met  korte afhoudertjes. Om 13:26 uur zie ik eindelijk een aanbeet, jammergenoeg is het een klein krabbetje. Om 13:39 uur zit er nog een garnaal aan de haak en daar blijft het dan ook bij.Bij het eindsignaal om 14:00 uur blijf ik op de hatelijke 0 staan. Toch intrigeerd het me wel, waarom de 1 wel vis en de ander niet, is het de stek ?, het blijft toch een beperkt gebied waar je staat. Zijn het de onderlijnen ? (komt de aas aanbieding niet natuurlijk genoeg over en weigert of vertrouwd de vis het niet, en zal daarom niet bijten?)

Ik heb nog een hoop te leren in iedergeval. Toch weer nieuwe ideeen opgedaan ivm onderlijnen en weer lekker op het strand gevist. Na de wedstrijd ga ik gelijk door naar huis, zodra ik de uitslag heb plaats ik hem hier weer onder.

1e is geworden Jurgen van Rijswijk (Koning Bolo Bolo) 10 vissen (184 cm), 2e Theo vd Helm 6 vissen (100 cm), 3e Martin vd Drift 7 vissen (98cm), 4e Jan Stam 3 vissen (66 cm) en 5e Hans Nulle 3 vissen (62 cm), Mannen gefeliciteerd!

Kijk voor de volledige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \ Overige wedstrijd uitslagen.

Vis greetz,

Willem

4 opmerkingen:

 1. Willem
  Iedereen had prijs dus ik heb jouw prijsje in ontvangst genomen .
  Ik zeg niet wat maar je hebt er wel wat aan .Neem het zaterdag met de strandkar mee !!
  Zaterdag weer nieuwe kansen, p.s zorg dat je haar netjes zit want we gaan een foto maken voor de korpscompetitie.!!

  Gr Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. willem(gaatvissen)21 november 2011 om 17:55

  Ha Jan,

  Bedankt alvast!
  Ik zal naar de kapper gaan ;-))).

  Vis greetz,

  Wilem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Géén koning Bolo Bolo, dat is jammer. Aan de andere kant: Keniaanse kleding lijkt mij erg koud in deze tijd van het jaar. Dat is dan weer een meevaller.

  Groetjes Ben uit Apeldoorn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. willem(gaatvissen)21 november 2011 om 21:57

  Hoi Ben,

  Ja, weer geen koning, maar het goede doel is weer gesteund. Ja, hahaha, inderdaad ;-)

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen