zondag 6 november 2011

vangstberichten: zondag 06 november 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik "de Nationale" van de Zeenaald een klassieker onder de wedstrijdvissers. Als ik aankom bij restaurant "de Stormvogel" zijn er weer de bekende gezichten. En wordt er weer gezellig ge-ohd over het vissen. Na betaling van het wedstrijdgeld € 12,50 krijg ik m'n wedstrijdkaart, steknummer A26, dintelhaven, het breede stuk achter het pomphuis. Een moeilijke stek voor mij, vaak moet de vis daar van ver gehaald worden en met een harde zijwind of tegenwind haal ik de afstand niet.

Nu staat er een harde zijwind van links, n- 4 bft, temperatuur 13 °C, lw dintelhaven 07:35 uur, hw 12:15 uur. Om 10:00 uur mogen we beginnen en ik start met de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm, onderlijn wapperlijntjes (in de loop van de wedstrijd diverse onderlijnen met en zonder afhouders geprobeerd), aas: pieren, slikken, zagers, tommy lood 175 gram. Proberen maar!

Al gauw schakel ik over op de feeder, in de hoop een paar 10 cm + grondels te pakken te krijgen met eventueel een bot, maar weinig lukt. Eigenlijk de hele wedstrijd wissel ik af tussen de feeder en de 5 meter stok. M'n buurman links heeft het duidelijk wel in de vingers, regelmatig komen er bij hem mooie botten , grondels en wijting de kant op. Maar hij kan een flink stuk verder werpen en dat scheelt hier op het breede gedeelte.

Om 11:00 uur heb ik dan eindelijk een grondeltje, maar te klein vissen onder de 10 cm tellen niet. 12:17 uur een teller, op de 5 meter stok, aan de onderlijn met korte metalen afhouders met haakje f314\10 en een half piertje erop, gepakt door een spiering (komkommervisje). In iedergeval van de 0 af en 21 cm op de kaart.



12:54 uur nog een miniscul grondeltje, zelfs de grondels zijn vooraan moeilijk te pakken te krijgen. Ook de telgrondels zitten wat verder weg.



Om 14:00 uur wordt het eindsignaal gegeven. Veel was het niet maar weer een gezellige wedstrijd gevist. Hopelijk sta ik volgend jaar een keer in het smalle gedeelte, waar de vis wat dichterbij zit of dat m'n werp techniek zich verder ontwikkeld heeft ;-). Omdat ik me nog steeds vermoeid voel, rij ik gelijk door naar huis. Volgend jaar hopelijk beter.

Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

  1. hey Willem,

    Het zit eens mee en het zit eens tegen...
    Het blijft vissen!
    Vorige week ook lekker ff wezen vissen en een mooie klus vis voor de pan! Wel m'n hengel gebroken; het wordt nu echt tijd voor een goeie nieuwe!
    De 5,5 meters K2 staan te koop waarvan er al 1 verkocht is. Die kan ik toch niet meer 'mannen'.
    En naar nu blijkt is 4,50 meter wel lang zat voor mijn situatie. Ik denk nog steeds aan een Hiro maar wel eerst eens gooien met zo'n stok voordat ik er 1 aanschaf.

    Vangse!

    Groet, Leo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. willem(gaatvissen)8 november 2011 om 00:08

    Hoi Leo,

    Ik heb het gelezen, een mooi maaltje scharren. Ja de Hiro is een lekkere soepele stok, waar je een aardige "swung" aan kan geven. Achteraf denk ik dat ik daar beter mee had kunnen vissen ipv met de stugere shimano stok. Succes met je keuze!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen