zondag 27 november 2011

vangstberichten: zaterdag 26 november 2011_sessie_IIHallo vis vrienden,

Na de prijs uitrijking van "de grote wedstrijd van Ter Heijde" rij ik door naar "de Oase" het verzamelpunt voor de 11e competitie wedstrijd van "de Eurovissers". Het is nog de vraag waar we gaan vissen, met de harde zw-wind is het kiezen uit 2 kwade. Of bij DSM in de waterweg waar de wind iets minder is, maar waar je geheid veel materiaal verliest door vast zitten, of het strand van Vlugtenburg met een windkracht van 6 bft en uitschieters naar 8 bft. Uiteindelijk wordt er gekozen voor het strand en trek ik balletje 28, nog een aardig stukje lopen vanaf de parkeerplaats met volle bepaking, maar levend en wel bereik ik m'n stek.

Om 19:00 uur mogen we beginnen en er doen zo'n 39 a 40 man\vrouw mee. Ik start weer met de Hiro Dream Surf, hoofdlijn nylon 22\100 mm, met een nylon tapse voorslag, onderlijn korte wapperlijntjes haakje ls5013\f8, gevuld met een piertje, 170 gram geankerd, afgewisseld met metalen 3 hoeksafhouders, haakje f31\6. Er staat een stevige branding en stroming, het zand waait over het strand waardoor je spullen in een mum van tijd helemaal onderzitten. Maar goed gevist zal er worden. 19:58 uur vis!, een doubletje van een gulletje met een wijtingkje. Al gauw moet ik overschakelen op 190 gram geankerd. 20:17 uur een wijtinkje, 20:32 uur nog een wijtinkje. Regelmatig zit de lijn vol met troep van mesheften en schelpresten.Hierna heb ik een zware draai maar meter voor meter kan ik binnen draaien, tot dichtbij het strand m'n lijn knapt. Shit happens! Dan maar overschakelen op 12\100 mm gevlochten lijn, 21:15 uur een krabbetje, 21:42 uur een gulletje en 21:56 uur nog een gulletje. Het is binnen draaien, totdat het niet meer gaat, de troep uit je topoog verwijderen en dan weer verder draaien. Inmiddels gaat 190 gram geankerd ook aan de wandel, de ene keer blijft het liggen en de andere keer stroomt het weg.Een aantal vissers houd ermee op, en ik kan ze geen ongelijk geven, echt prettig vissen is het niet. Het is dat ik m'n punten nog wil pakken om bij de eerste 5 te komen in het algemeen klassement van de B competitie, dus zwoeg ik nog maar even door. Jammer genoeg komt er niets meer bij en eindig ik met 6 vissen. Degene die met de harde wind het zware lood toch nog ver weten te werpen doen het een stuk beter en vangen regelmatig vis. Dit is een van de weinige wedstrijden waarbij ik blij ben dat het 23:00 uur is, het einde pfff.

Na het terug zwoegen met m'n spullen door de harde wind even op de uitslag wachten, en ik blijk het niet zo goed gedaan te hebben, bij de voorlopige uitslag op de laptop sta ik op een 23e plaats, jammer maar het is niet anders.

1e is geworden Arjan Geelhoed 28 vissen (649 cm), 2e Rob Slingerland 26 vissen (622 cm) en 3e Ricardo Kalle 9 vissen (247 cm). Mannen gefeliciteerd!

Kijk voor de volledige uitslag onder pagina's (rechterkolom) \ Eurovisserscompetitie wedstrijd uitslagen 2011.


Vis greetz,

Willem

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem, Mooi verslag weer.
  Zaterdag heb ik voor het eerst meegedaan met een clubwedstrijd van de eurovissers.
  Leuk om te doen, en een boel vis in de storm voor de winnaars. Ik had er 3 dus ik moet nog even oefenen.
  Mijn molen zat trouwens zo onder het zand dat er een plastic dopje gebroken is.
  de volgende wedstrijd ben ik er weer bij.

  Gr Ed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. willem(gaatvissen)30 november 2011 om 20:48

  Hoi Ed,

  Bedankt! Je hebt het keurig gedaan een 18e plaats voor de 1e keer is niet slecht, ondanks m'n 6 vissen ben ik geeindigd op de 23e plaats omdat in het vak waar jij gevist hebt minder is gevangen. Ja bij mij zat ook alles onder, tot de volgende wedstrijd.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen