dinsdag 17 juni 2008

vangstberichten: vrijdag 13 juni 2008



Hallo vis vienden,

Vrijdagavond, vrouw en kinderen zijn de deur uit voor een logeerpartijtje bij m'n zwager, wat zal ik doen voetbal kijken Nederland - Frankrijk of gaan vissen? De keus is snel gemaakt, we gaan vissen! Even pieren gehaald (helaas waren de zagers door de winkelier weggegooid omdat ze niet goed meer waren), 2 bakjes zeepieren dan maar, en op naar het strand van Ter Heijde. Van tevoren nog even gekeken op internet, om 01:45 uur hoog water bij een w-nw wind van 4 bft.

Om 20:45 uur gooi ik m'n eerste hengel in, tegelijk met de aftrap van Nederland - Frankrijk, de branding is behoorlijk heftig, het zand van de bodem is zichtbaar in de golven, het wordt gewoon omhoog gestuwd. Om 21:02 uur is het raak! ik scoor m'n eerste zeebaars van 48 cm en verbreek hierbij m'n oude persoonlijke record. (En ik vraag me af of Nederland ook al gescoord heeft.)



Hierna verbeter ik opnieuw mijn record en ik sleep een zeebaars binnen van 57 cm aan haakje 6 aan een zeepier.



Dat geeft de burger weer moed en ik gooi mijn 2-e hengel er weer bij, daarmee vang ik nog 2 zeebaarzen van 34 cm en 36 cm ook weer op een zeepier.Het blijkt dus bij eb en woeste branding het best te vangen (qua zeebaars dan) en of je nu een zager gebruikt of een zeepier maakt volgens mij niet eens zoveel uit.



Totaal scoor ik deze wedstrijd 4x, om even over 05:30 uur rij ik richting huis, het was weer een mooie nacht! Thuis gekomen kijk ik nog even op teletext, en zie dat ook Nederland 4x gescoord heeft, moe maar met een voldaan gevoel ga ik slapen. Tot de volgende wedstrijd!

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten