dinsdag 9 augustus 2011

vangstberichten: maandag 08 augustus 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik met het resterende aas van afgelopen zaterdag vissen aan het Noordzeekanaal. Er staat een harde w-wind van 5 bft, die later op loopt naar 6 bft met stoten van 7 bft, veel regenbuien met afentoe een hoosbui er tussen door, temperatuur 15 °C . Niet echt lekker vis weer, als ik aan kom lopen is "de Beer" van zeevistips.nl net aan het opruimen, z'n vangst bestaat uit 1 bot, leuk om je even gezien te hebben. Voor de rest staat er nog 1 man te vissen die wat later naar me toekomt hij heeft 4 tongetjes en wat botjes gevangen.

Ik start om 17:05 uur met de sportex feeder, hoofdlijn gevlochtenlijn, onderlijn wapperlijntjes, haakje LS5013-F \6 , gevuld met slikken of een zagertje, tommy lood 150 gram. De rode lichten branden weer, ze zijn dus aan het spuien wat goed te merken is want m'n lijn loopt weg, ik verwissel m'n lood naar trapezium lood ver weg blijft het ook niet liggen, maar om 17:16 uur vang ik er een steenbolkje mee. Na 40 minuten zet ik m'n 2e hengel erbij de Berkley heavy feeder, dito hoofdlijn, korte wapperonderlijntjes, haakje f31\8, tommy lood 175 gram, ook dit loopt weg en ik schakel over naar 150 gram geankerd.

Regelmatig heb ik kale haken, vlak voor de kant valt er nog een krab af en het aas vliegt er doorheen. 20:01 uur een mooie aanbeet op de feeder en er komt een bot aan. Inmiddels is het aantal vissers toegenomen tot een stuk of 12, worstelend met hun paraplu tegen de harde windstoten en de heftige regen en schuilend onder de bomen wachten tot het overgaat. Dit keer zijn er erg weinig aanbeten om 21:13 uur volgt er nog een bot.



Als het donker begint te worden verdwijnen de krab aanbeten en blijft het aas er langer aanzitten. 21:26 uur een tongetje. 22:30 uur een doublet tongetjes, vlak onder de kant (zo'n 30 meter). 23:03 uur weer een tongetje. Het is deze avond niet wat ik gewend ben daar, erg weinig aanbeten. Zouden die tongetjes het gevoel hebben dat het herfst is geworden en weer weg trekken? Is de tongenpiek voorbij aan het Noordzeekanaal ?



23:12 uur een tongetje, 23:58 uur een tongetje. Als ik om me heen kijk zie ik niemand meer staan, eigenlijk was ik van plan om de hele nacht te blijven maar de vangsten en het weer vallen zo tegen dat ik besluit om deze sessie wat in te korten. Bij het inwerpen waait m'n gevlochtenlijn nog in een pruik en de knopen zijn er niet meer uit te halen, ander spoeltje erop met wat ouder draad en proberen maar weer. 00:11 uur een tongetje.



Rond 01:15 uur heb ik het wel weer gehad en besluit op te ruimen. Totaal vang ik deze sessie 10 vissen, 1 steenbolkje, 2 botten en 7 tongetjes.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten