donderdag 29 september 2011

vangstberichten: zaterdag 25 september 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met het Federatie Kampioenschap MidWest Nederland, in het Zeevisteam Westland. Bestaande uit: Jan Groenewegen, Ed van Zanten, Hans van Holstein, Teun Moor en ik Willem Louman. Na 2 uur en 15 minuten op m'n bed gelegen te hebben, rij ik zonder problemen naar Cafe de Zon in Wijk aan Zee waar we moeten verzamelen. Er zijn al aardig wat vissers en het is weer een gezellige drukte, je ziet toch vaak weer dezelfde gezichten bij die grote wedstrijden.

Jan Groenewegen opent de envelop en ik mag vissen op stek c49 ergens bij het zeepad erop, en dan een klein stukje naar rechts, mazzel weer ik hoef van de overgang niet ver te lopen. We rijden met z'n allen naar de grote parkeerplaats bij het zeepad en laden daar de spullen uit. Het is nog frisjes in het begin, dus ik ben warm aangekleed. Er staat een z-wind van zo'n 2 a 3 bft en de zee is als een spiegeltje, totaal geen branding, lw Ijmuiden 11:00 uur, hw 14:00 uur, temperatuur loopt langzaam op naar 22 °C.

Op het strand loop ik de bordjes af maar ik zie alleen afgeplakte b-nummers en verwacht een vak met een c serie, bij no:61 aangekomen begrijp ik dat er doorgenummerd wordt zonder het vak nummer, dus terug maar weer. Bij aankomst op de stek is er een zeehond te "spotten".



Om 10:00 uur wordt er een duidelijk signaal gegeven dat we kunnen beginnen en vliegen er zo'n 110 loodjes de Noordzee in. Ik start weer met de heavy feeder, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, wapperonderlijntjes, haakje f314\10, gevuld met een piertje\slikje of een enkel zagertje en begin op een meter of 40, maar behalve wat kleine trillinkjes van krab en garnalen die het aas eraf eten gebeurd er niet veel. Bij de meeste niet, degene die binnen draaien hebben niets.

Na wat afstanden uitgeprobeerd te hebben, met alleen als resultaat, afgevreten aas schakel ik over op de 5 meter stok, hoofdlijn 18\100 mm nylon ( wie niet waagt, wie niet wint ;-)  met een nylon tapse voorslag, wapperlijntjes, dito lood, dito aas. En peun ik het hele zooitje tegen de zandbank aan, waar wat meer beweging in het water zit door de rollers die over de zandbank heen gaan. M'n buurman rechts trekt er een botje uit en om 11:36 uur ik ook, pfff, 20 cm op de kaart.



Als het water begint op te komen wordt er iets meer gevangen bij de deelnemers, maar het blijft "sprokkelen" geblazen voor een visje. Ik ben een van de eerste die naar achteren moet omdat de zwin begin vol te lopen, en je mag maar tot knie hoogte waden. Ik zit me weleens af te vragen hoe lang zou het duren voordat er vis zit in zo'n zwin? Zelf ben ik weleen naast een muitje gaan staan om te kijken of ik een vis zou zien die meezwemend de zwin in zou duiken, maar ik heb er nooit 1 kunnen ontdekken.

Als al m'n spullen op het strand staan loop ik nog 1x door de zwin heen en werp zo'n 40 meter uit de kant m'n aas erin. Bij het binnen draaien loopt m'n lood en lijnen over de zandbank heen waar nu een laagje water staat, zo de zwin door en ik zie een licht bruine zak over m'n lijn liggen. Bij het verder binnen draaien blijkt die zak opeens een bot te zijn en een mooie ook. Kicken! Om 13:41 uur komt er 30 cm bij op de kaart en sta ik totaal op 50 cm.



Gijs Schelvis (Kapitein Haddock) controleur en BOA zegt tegen me nog 10 cm erbij Willem, vanaf 60 cm doe je serieus mee. Nou, al teveel tijd is er niet meer maar proberen maar, je weet het nooit. Als het eind signaal klinkt draai ik binnen, maar helaas pindakaas er ziet niets meer aan.
Als ik terug loop, loop ik weer eens een keer te ver door (daar schijn ik een soort patent op te hebben ;-) Maar ook Ed en Teun hebben hem gemist. Ed heeft er 2, Teun niets, tijdens het terug wandelen loop ik te zweten als een otter, mensen vanaf achter het teras veren op pas later realiseer ik het me, 22 °C en ik loop erbij alsof ik van de Noorpool kom met een wollen muts op, t-shirt, sweatshirt, onderjas en waadpak aan (we kunnen er bij het genot van een drankje nog hartelijk om lachen.)

Cees Ottens van Zeevistips.nl shud me hartelijk de hand en vraagt me of het wel goed met me gaat, met al dat gewicht en nog een extra rondje om de kerk om weer op de parkeerplaats bij het zeepad uit te komen loop ik te hijgen als een paard. Aardige kerel trouwens, die Cees, de rest van het team wilde ik eigenlijk ook nog ontmoeten maar zag ze niet meer. Bij de auto aangekomen blijkt Hans ook 1 vis te hebben en Jan heeft het uitstekend gedaan met 5 vissen en eindigd daarmee op de 12e plaats overall. Gefeliciteerd jan! Het Grey's\Trabuco Team (ook Eurovissers) wordt 1e en wint een reis naar Noorwegen.
Als Team eindigen we op de 12e plaats, maar geen gezeik richting Teun we hebben gewoon gezellig gevist en ons best gedaan volgende keer lukt het misschien wel om wat hoger te scoren.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten