maandag 6 juni 2011

vangstberichten: zondag 05 juni 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het weer eens proberen in het Noordzeekanaal, eens kijken of we een gedeelte van het aas kunnen opvissen. Er staat een no wind van zo’n 4 bft, temperatuur 16 °C, dreigende regenbuien (maar gelukkig niets gevallen). Als ik aankom staan er zo’n 3 vissers, niet veel voor op een vrije dag.

Rond 17:30 uur gaat de 1e hengel erin de heavy feeder, hoofdlijn 20,5 mm nylon, met een tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\6 gevuld met een piertje\slikje of een zagertje, tommy lood 150 gram. 20 minuten later zet ik de 2e hengel erbij de 4,5 meter Hiro Dream Surf, nylon 22\100 mm met een tapse voorslag, dito onderlijn, dito aas.
Om 17:53 uur komt er een klein scholletje naar boven, 17:59 uur een wolhandkrab samen met een zwartbekgrondeltje. 18:19 uur een dikke bot op de feeder.



18:33 uur een zwartbekgrondel, 18:57 uur weer een dikke bot van 37 cm op de feeder en 19:17 uur een klein botje.



20:36 uur weer een grondeltje en op de feeder krijg ik een mooie aan beet gevolgd door een slappe lijn bij het binnen draaien is de weerstand groot en ik hoop dat er een mooie tong aanzit maar het is een doublet bot. Rond 21:24 uur komen er 2 erg grote schepen aan, 1 van links en 1 van rechts, omdat de zuigkracht bij dit soort schepen enorm is draai ik de hengels binnen waarop ik bij beide al een mooie aanbeet gezien heb. De Hiro levert me een net ondermaatse tong op (23,5 cm) samen met een grondeltje (beide weer retour NZK) en bij het binnen draaien van de heavy feeder gaat het erg zwaar en kom ik vast te zitten, niet eens dichtbij de kant en moet ik m’n lijn kapot trekken.



Ik besluit er maar een spoeltje met gevlochtenlijn op te zetten en nadat de schepen gepaseerd zijn vis ik weer vrolijk verder. De krab is overigens duidelijk aanwezig ik verlies deze sessie 6 haaklijntjes aan krab. 21:31 uur weer een klein scholletje, 21:51 uur een botje en 22:15 uur een scholletje.



Dan komt er een man aangelopen die op een bankje nog een pakketje restant aas (pieren en zagers) heeft gevonden  en vraagt of ik ze hebben wil. In eerste instantie zeg ik nee, maar hij heeft er niets aan en gelijk heeft ie. Het aas ziet er beter uit als wat ik nog heb dus gebruiken maar.
22:20 uur een tongetje met een wijting, 22:47 uur een zware draai op de Hiro een doublet tongetjes. 23:13 uur nog een tongetje.



En het is leuk vissen zo op het Noordzeekanaal, regelmatig een aanbeet en een visje eruit draaien. Dan komt er een andere visser die wat later gekomen is en rechts van me vist, hij gaat opruimen en heeft nog wat pieren en zagers over, ze zijn nog in prima staat en ik ga morgen toch weer vissen dus nogmaals bedankt!
00:05 uur nog een tongetje, 00:22 uur weer 1 en om 00:30 uur de achste. Ze zijn allemaal net niet aan de maat dus ik zet ze netjes terug.



Hierna besluit ik op te ruimen om morgen nog een sessie aan het strand te gaan vissen. Totaal vang ik deze sessie 22 vissen, 3 scholletjes, 4 zwartbekgrondeltjes, 6 botten, 1 wijtingkje en 8 tongetjes.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten