zondag 19 juni 2011

vangstberichten: zaterdag 18 juni 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 6e competitie wedstrijd van ”de Eurovissers” in de Dintelhaven (smalle gedeelte). Er staat een harde zw wind van een dikke 5 bft, temperatuur 15  °C, met afentoe wat regen. Het begint al niet lekker, ruim op tijd weg om m’n aas op te halen bij Avicentra in Monster, blijkt de A12 afgesloten te zijn, na een gruwelijke omleiding met filevorming kom ik net een kwatiertje voor sluitingstijd aan, pfff het zal je maar gebeuren, zonder aas aan de waterkant.

In “de Pub” trek ik balletje 24 en kom ergens in het midden stuk terecht, als aas heb ik, zeepieren, zagers, slikken, springers en makreel en om 18:00 uur gaan er zo’n 34 onderlijnen de Dintelhaven in. Eerst blijkt nog dat een oog van m’n heavy feeder er los bij hangt, maar met nylon draad erom heen gewikkeld en wat lijm blijft ie weer aardig zitten. Nou ja, 34 ondelijnen -1 dus, als ik in wil werpen, blijkt m’n onderlijn achter me te liggen, los geschoten van de wartel, vreemd nog niet eerder meegemaakt. Snel m’n reserve onderlijn eraan gehangen en vissen maar.

Ik start dus met de heavy feeder, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm, onderlijn wapperlijnlijntjes, haakje f31\8, gevuld met een piertje, slikje of spingertje, tommylood 175 gram, wisselonderlijn afhoudertjes haakje 10. Ik werp even voor het midden en in de eerste draai zit er al een botje aan, dat begint lekker, van de 0 af. Maar dan duurt het langer en langer dichtbij blijkt alleen maar krab te zitten en ik verlies een paar haken. Om  19:11 uur een zwartbekgrondeltje, maar dikke pech z’n staart is eraf geknepen door een krab waardoor die de 10 cm niet haalt.



19:25 uur weer een zwartbekgrondeltje maar te klein, 19:57 uur een redelijke bot.



Echt lekker loopt het niet en ik schakel over op de 4,5 meter Hiro Dream Surf, hoofdlijn nylon 20\100 mm, onderlijn wapperlijntjes, haakje f31\8, dito aas, dito lood. 20:55 uur een zwartbekgrondeltje van ver, gelukkig een teller, 21:06 uur een botje.



21:18 uur een klein wijtingkje en 21:49 uur een zware draai, ik denk mooi dit gaat ‘m worden, 3 volle haken, en inderdaad 3 volle hakken 1 grote wolhandkrab samen met 2 telgrondels.



Hierna breekt er donder, bliksem en regen uit en de laatste draai levert me niets meer op.Gelukkig heb ik het laatste uur een kleine inhaalslag gemaakt en blijft “de schade “beperkt. Bij de voorlopige uitslag in “de Pub” blijk ik met m’n 7 (tel)visjes (104 cm) op de 18e plaats geeindigd te zijn. 1 plaats onder Nico Teerds m’n medestander op de 1e plaats in de B competitie, dus de achterstand is nog te overzien ;-) .

Van  Joop Geschiere, Lennert Lambrechtse, Jaques van der Heiden en Ruud van Noord krijg ik nog een mooie portie aas mee, waarvoor nogmaals dank! De prijs voor de grootste vis gaat naar Ricardo Kalle met een bot van 33 cm. Op de 1e plaats is geeindigd Rob Slingerland met 28 vissen (435 cm), 2e plaats Henk Verlinde 24 vissen (397 cm) en de 3e plaats Martin vd Drift met 27 vissen (380 cm) iedereen weer gefeliciteerd!

De (voorlopige)uitslag in exel: http://willemgaatvissen.web-log.nl/files/wedstrijd-6-juni-2011.xls

De (voorlopige)uitslag in pdf: http://willemgaatvissen.web-log.nl/files/wedstrijd-6-juni-2011.pdf

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten