donderdag 2 juni 2011

vangstberichten: woensdag 01 juni 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag na het werk maak ik even een optelsom, restant zagers in de koelkast, morgen vrij, vanaf 1 juni nachtvissen op het NZK toegestaan. Mooi, de uitkomst is vissen op het NZK.

Er staat een nno-wind van 1 a 2 bft, temperatuur 11 °C, als ik aankom kan ik met moeite nog een parkeerplaats vinden. Tjonge tjonge wat is het druk de hele waterkant staat vol met vissers het lijkt wel of er een wedstrijd aan de gang is. Een stuk naar achteren gelopen en uiteindelijk is er nog een plek waar ik tussen kan staan.
Ik start weer met de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochten 12\100 mm, met een nylon tapse voorslag, onderlijn 3 hoeksafhouders met 8 gram lood tussen de afhouders, haakje f314\6 beaasd met een zager, tommy lood 150 gram.

Rond 22:15 uur gaat de 1e hengel erin regelmatig zie ik lichte trekbewegingen aan m'n lijn maar als ik binnen haal is het aas eraf en ik mis een haaklijn. Links van me zie ik ze wat tong vangen dus dat geeft hoop. Na een klein uurtje zet ik de 4,5 meter Hiro erbij, hoofdlijn nylon 20,5\100 mm, onderlijn wapperlijntjes haakje f31\6, dito aas, dito lood. Om 00:08 uur zit er een klein palinkje aan de Hiro.



Voor de rest blijft het schuifelwerk van krab en ander klein gespuis. Geen fermme tongen tikken dit keer. Om 02:00 uur ruim ik op en bij het binnen draaien van de 1e hengel zit er warempel een ondermaats tongetje aan.



Inmiddels zijn alle vissers weg, toch gek dat ze bij daglicht en schemer nog wel bijten en in het duister van de nacht, juist als je verwacht dat de tong massaal gaat azen er weinig actie op de toppen te beleven is in het NZK.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten