zondag 22 mei 2011

vangstberichten: zondag 22 mei 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik een sessie vissen met "de Scharrejager" (Wilfred Wander(s)) gericht op zeebaars. Na het vangstbericht van Jan Groenwegen wilde we het ook weleens proberen aan de rechterkant van "de Zandmotor". Aangekomen bij "Kijkduinpark" wandelen we met onze spullen het strand op. Er staat een vlak zeetje, totaal geen branding te bekennen, wel bespeuren we veel leven in het water, een hoop kringetjes van omhoog komende vis, zo'n 20 meter uit de kant zie ik zelfs nog even een vin van een vis boven water komen. En het water is kraakhelder, kennelijk gaat het vuil linksom voorbij "de Zandmotor".

Er staat een wzw-wind langzaam oplopend van 1 bft. naar 5 bft., temperatuur 13 °C, hw HvH 06:49 uur, lw 15:15 uur. Om 06:30 uur gaat de 1e hengel erin, de 5 meter stok, hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm, onderlijn lange wappers van 60 cm, haakje f314\4, gevuld met 1 of 2 zagers, tommylood 150 gram. In het begin zie ik 2x een aanbeet maar het zet niet door, bij het binnen draaien zijn de haken gedeeltelijk kaal gevreten door krab en garnaaltjes. Na een kwartiertje zet ik de 2e hengel erbij, hoofdlijn gevlochten lijn 10\100 mm, onderlijn wapperlijntjes haakje f314\6, dito aas, dito lood.

We "spotten" ook nog een zeehond maar net als ik die wil fotograferen komt ie niet meer boven water, toch een leuk gezicht.
De wind neemt toe en er onstaat wat branding, "de Scharrejager" vist met een dubbele pennel rig (1 haak extra los op de lijn in het aas geprikt, om de "hang" kans te vergroten) De "Scharrejager" vangt een botje en om 08:55 uur vang ik er ook 1. Om 09:42 uur volgt de 2e.



Maar waar blijft nouw die zeebaars van 70 cm waar we op aan het "jagen" zijn? De wind en branding nemen toe en we hebben nog steeds hoop, een beetje branding is immers niet slecht voor de zeebaars. 10:40 uur volgt botje no:3, en 10:57 uur botje no:4.



Van een andere visser die even verderop staat en me herkent van m'n web-log krijg ik nog een restant zeepieren mee, waarvoor nogmaals dank! De "Scharrejager" vangt inmiddels z'n 9e botje en om 11:11 uur volgt m'n 5e.



Hierna beginnen we op te ruimen, de wind neemt alleen maar toe en inmiddels worden m'n hengelspullen bedolven onder stuifzand. Het was een "gezellige" sessie in goed gezelschap, jammer dat de zeebaars het af liet weten, maar niet geschoten is altijd mis. De volgende keer zitten ze er misschien wel ;-).

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten