maandag 30 mei 2011

vangstberichten: maandag 30 mei 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag zit ik even te dubben, wat zal ik doen? Naar het Noordzeekanaal of naar het strand van Kijkduin?
Hmm, lekker weer, niet te gek veel wind. Het strand dan maar, voor hetzelfde geld staat er volgende week weer een windkracht 6 dus dan maar even ervan profiteren als het lekker weer is.

Als ik aankom op het strand staat er 1 visser, die een zeebaars gevangen heeft, de lengte die hij aangeeft varieert van net ondermaats tot net maats, ik loop even verder en om 16:45 uur gaat de eerste hengel erin. (Het weer is overigens schitterend 23 °C, zonnetje, zw- wind van 3 bft, wat later regen, hw HvH 14:46 uur, lw 22:56 uur.) Hoofdlijn gevlochtenlijn 12\100 mm met een nylon tapse voorslag, onderlijn lange wapperlijntjes, haakje f314\8, gevuld met slikken of een zager, tommy lood 150 gram.

In het begin is het niet veel, geen tikje te bespeuren na een dikke 20 minuten zet ik de 4,5 meter Hiro Dream Surf erbij, hoofdlijn nylon 22\100 mm met een tapse voorslag, onderlijn standaard wapperlijntjes, haakje f314\10, dito aas, dito lood. Een vriendelijke mevrouw uit Delft komt met haar dochtertje een praatje maken, wat wel gezellig is, ze willen van alles weten over het vissen, hoe dat werkt, en wat er gevangen wordt. Tijdens het praatje krijg ik een paar mooie tikken op de 5 meter stok en draai ik om 17:45 uur 2 botten naar binnen, die gelijk gefotografeerd worden. Inmiddels heb ik ook een mooie aanbeet op de 4,5 meter Hiro en daar zit om 17:58 uur een dikke paling van 64 cm aan samen met een botje.



De paling blijft kronkelen, maar om een foto te maken op de maatlat moet je hem op z'n buik aaien en dan blijft ie stil liggen.



Het dochtertje zet de botten en de paling terug, wat ze erg leuk vindt. 18:29 uur en 18:55 uur volgen er nog 2 botten.



Ook deze zet ze terug en ze vertrekken weer. Inmiddels begint het wat harder te waaien en te regenen gelukkig nog niet hard maar ik trek een sweater meer aan en krijg spijt dat ik m'n warmte jas in de auto heb laten liggen. Gelukkig zakt de wind weer na enige tijd en houdt het regen ook op.19:53 uur een triplet botjes en op de andere hengel om 20:06 uur ook een triplet botjes. Afentoe zit er weer van dat vervelende vuil op de lijn wat je met de nagels eraf moet peuteren.



De visser rechts gaat naar huis en ik krijg het resterende deel zagertjes van hem, waarvoor nogmaals dank. Een andere visser komt eraan die met een pilkertje staat te smijten, na een tijdje komt ie naar me toe en krijg ik een zandspierinkje die hij vals gehaakt heeft, om te proberen of de zeebaars daar trek in heeft.



Ik doe hem aan de onderste haak en rijg het haakje er 2x doorheen. 20:42 uur vogt er weer een botje. Het begint kouder te worden en het gaat weer regenen. Ik werp de 4,5 meter Hiro zo'n 20 meter achter de branding en even later gaat de top lekker zwiepen. Voorzichtig draai ik de lijn binnen en komt er toch een zeebaarsje het strand op aan haakje 10, jammergenoeg ondermaats maar redelijk krachtig.



21:43 uur, het zelfde ritueel, weer op de nylon en weer met haakje 10. Samen met een botje en ook deze gaan weer retour Noordzee.



21:45 uur begin ik op te ruimen en zit er bij het indraaien van de laatste hengel nog een botje aan.



Het zandspierinkje heeft niets gedaan, maar is toch goed aas voor de zeebaars want die jaagt erop. De zeebaarsjes uiteindelijk gevangen aan een vol geregen aaslijn van slikken met stukjes zagers.
Totaal vang ik deze sessie 17 vissen, 14 botten en botjes, 1 paling en 2 zeebaarsjes.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten