dinsdag 22 maart 2011

vangstberichten: maandag 21 maart 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het overgebleven aas op maken van afgelopen zaterdag, de kwaliteit is sterk achteruit gegaan maar ik heb nog wat slikken in een emmer zeewater dus die neem ik ook maar mee. De bedoeling is om m'n nieuwe (2e handsje overgenomen van een Eurovisser) hengel uit te proberen, de Berkley feeder 480, die als het goed is een werpgewicht aankan tussen de 100~250 gram, en een lengte van 480 cm heeft, nu heb ik al een sportex feeder maar die kan een werpgewicht aan van 150 gram, op zich een lekkere hengel maar bij wat meer stroming net niet toereikend genoeg.

Er staat een zw-wind van 2 a 3 bft, temperatuur 9 °C, in het begin bewolkt, later een waterig zonnetje en ik sta weer aan het Noordzeekanaal. Om 14:40 uur gaat de 1e hengel erin de Berkely feeder, hoofdlijn nylon 20\100 mm met een tapse voorslag, wapperlijntjes haakje f314\8, snotpiertje\slikje, tommy lood 125 gram ongeankerd.

In het begin gebeurd er niet veel, tot 15:27 uur, een paar mooie tikken op de feeder, ondanks dat er nylon op zit, toch perfect geregistreerd door de gevoelige top en ik draai een maatse wijting naar boven. Na iets langer dan een uur zet ik er een 2e hengel bij de 4,5 meter Hiro Dream surf, hoofdlijn gevlochtenlijn, dito waperlijntjes, dito aas, tommy lood 150 gram ongeankerd. Om 15:49 uur mooie tikken op de Hiro en de 2e maatse wijting komt naar boven.



Om 16:40 uur volgt nummer 3, 17:47 uur nummer 4, het is steeds lang wachten en dan opeens weer een aanbeet.



Als het schemerig begint te worden, komt er tot 2x toe een grote bruine rat tevoorschijn, die me met zijn kraaloogjes verbaasd aan staart, zo van wat doe jij hier. Om 18:41 uur volgt de 5e maatse wijting en als ik die aan het binnen draaien ben trekt m'n feeder top strak en volgt er een slappe lijn, een aanbeet van een bot ? Jammergenoeg zit er niets aan. Om 19:40 uur ruim ik op en bij het binnen draaien van de Hiro zit er nog een krab aan.



Uiteindelijk, 3 maatse wijtingen gevangen op de Hiro met gevlochten lijn en 2 maatse wijtingen op de berkley feeder met nylon. Op zich een lekker hengeltje die feeder, maar of je er nu ook meer mee vangt ? Nu nog eens kijken hoe die zich houdt in de waterweg en op strand.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten