dinsdag 15 maart 2011

vangstberichten: maandag 14 maart 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met het evenement van "De Eurovissers" vissen op de Grevelingen met de Hendrik II. We vertrekken uit de haven van Den Osse, in het begin is het nog vrij koud door de rondhangende mist maar later komt het zonnetje er goed door en wordt het al gauw 12 a 13 °C, lekker weer dus, een n-wind van 2 bft later oplopend naar 3 bft.

Al gauw zie ik een paar bekende aan boord "de Tongenklatser met z'n maatje John (die ik eigenlijk later pas herken, maar ja op een gegeven moment kom je zoveel vissers tegen dat ik ze niet meer allemaal meer 1,2,3 herken) en de Tongenmeppah" die weer terug keert op het "oude nest" en opnieuw lid wordt van "de Eurovissers".



Rond 08:30 uur liggen we voor anker, de afgelopen weken is het niet veel geweest qwa vangsten op de Grevelingen dus de meeste verwachten er ook niet veel van, meer een dagje lekker relaxen en als het meezit nog een visje vangen ook. En zo gebeurd het ook, een enkeling vangt een wijtinkje en we verkassen naar een andere stek, daar is het ook niet veel en we verkassen weer. Om 11:13 uur vang ik een scholletje op een onderlijntje met metalen afhouders.



En als we weer verkasd zijn begint het eigenlijk op het eind van de middag pas interresant te worden. Regelmatig een aanbeet en over heel de boot wordt er vis gevangen. M'n buurman links op het tussenstuk draait er een mooie triplet dikke maatse wijtingen uit, ook komen er mooie doubletten boven water. Bij mij wat wijting, schol en haring en het is weer leuk vissen zo op "de Grevelingen". (Terwijl ik niet echt een bootvisser ben).






Rond 16:30 uur vertrekken we weer naar de haven en de winnaar van de kanjerpot gaat naar de persoon die een wijting van 38 cm heeft gevangen. Bij de (gratis) tombola val ik nog in de prijzen met een afhoudertje en swivels.



Ook de meeuwen vallen in de prijzen, door de resten van de schoon gemaakte vis, die ze gretig op peuzelen.



Al met al weer een gezelige dag op het water beleeft. Evenementen commissie bedankt! Ook Joost Holleman voor de wijtingen en het restant aas. Plus m'n buurman voor het restant zagers.

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten