maandag 7 maart 2011

vangstberichten: maandag 07 maart 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik het resterende aas op maken op het strand van Ter Heijde, veel is het niet meer de pieren zijn snot geworden dus ik koop er een half onsje slikken bij. In de winkel van Avicentra hangt een kaart met de vakindeling voor de voorselectie van het NK, links van de opgang bij de KNRM komt het A vak, dan wordt er een stukje overgeslagen voor de KNRM zodat ze bij noodgevallen met de reddingsboot weg kunnen en een stukje rechts van de opgang begint het B vak, vervolgens oplopend t\m E.

Ik besluit in het begin van het B-vak m'n geluk te beproeven. Er staat een zo-wind van zo'n 3 a 4 bft, temperatuur 6 °C, daalend, een lekker zonnetje, lw HvH 11:57 uur, hw 16:29 uur. Om 15:35 start ik met de 5 meter stok, gevlochtenlijn 12\100 mm, nylon tapse voorslag, tommy lood 150 gram, wapperlijntjes haakje f31\6, gevuld met een paar slikken. Er gebeurd weinig, dus na een half uur zet ik de feeder erbij, hooflijn nylon 20\100 mm, tapse voorslag met metalen afhouders, haakje f314\8, tommy lood 125 gram.

Ook daar gebeurd weinig, dichtbij, ver weg, geen vis wil bijten, ik probeer nog wat oude zagertjes, verschillende onderlijnen, maar ook dat werkt niet. Om 19:10 uur beginnen m'n voeten weer koud te worden, het wordt donker en ik besluit op te ruimen. Aanstaande nacht de (hopelijk) laatste nacht met nachtvorst, daarna zal de watertemperatuur weer lekker kunnen stijgen en komt de vis weer naar de kant. Nog 12 dagen tot de voorselectie van het NK, liever nu een 0 dan straks ;-)

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten