woensdag 31 maart 2010

vangstberichten: dinsdag 30 maart 2010



Hallo vis vrienden,


Vandaag doe ik mee met de avondcompetitie van Avicentra in Monster. Deze avondcompetitie bestaat uit een cyclus van 4 wedstrijden die gehouden wordt op dinsdagavond van 19:30 uur tot 22:30 uur (3 uurtjes dus), waarvan de 3 beste tellen. Inschrijfgeld 20 euri, iedereen prijs.(Ik noem deze wedstrijd maar "de kleine prijs van Ter Heijde" (niet denigrerend bedoeld ;-).

Er zijn 23 inschrijvingen en voor vandaag doen er 21 vissers mee. Omdat een normale wedstrijd 4 uur duurt en deze dus wat korter is heb ik 25 kleine zeepiertjes en een half ons slikjes besteld.(Vaak heb ik aas over en weggooien is zonde, in gezouten heb ik al genoeg van, dus n's kijken of ik hiermee uit kom)Verder heb ik nog diepvries mesheften en stukjes diepvries tap.

Van het werk heb ik 2 uurtjes eerder vrij kunnen nemen zodat ik ruim op tijd aanwezig ben. Als kantnummer is er nummer 16 voor me geloot en na een hapje gegeten te hebben rij ik naar de verzamel plaats. Het is allemaal keurig geregeld, zelfs voor zo'n klein groepje vissers is er een "platte kar" beschikbaar en worden we netjes naar ons steknummer gebracht. Er schijnt een licht zonnetje, droog en zo'n 3 bft, maar dat veranderd snel.

Zo'n 10 minuten voor het ingooien veranderd het weer plotsklaps er steekt een harde zw-wind op van zo'n 5 a 6 bft. en het begint hard te regenen, temperatuur 10 °C daalend naar 5 °C. hw HvH 15:46 uur lw 23:46 uur. Door de harde windstoten waait m'n standaard met hengels om, m'n viskist klapt open en er waaien wat spullen uit (gelukkig alles kunnen pakken) M'n molens hebben het zwaar te verduren door het stuifzand wat er tegenaan waait. Maar goed gevist zal er worden!

Ik begin met een wapperonderliijn van 2x 35 cm fluorcabon, haakje 6 en 1 wapperlijn van 45 cm, dito haakje beaasd met een piertje, stukjes tap, slikje of een combinatie hiervan, lood 175 gram ongeankerd. M'n reserveonderlijn bestaat uit 3 ultra lichte lange metalen afhouders met amnesia rood, haakje 6, en deze 2 wissel ik steeds af tijdens de wedstrijd. Ik begin eerst vooraan en met dit "takke" weer ben ik al blij dat het erin ligt dus ik draai na 20 minuten binnen, niets eraan. Dan maar wat verder weg proberen en op het einde van het eerste uur draai ik een leuke bot het strand op aan de lange wapperlijn.



M'n buuren rechts heb ik al een doubletje binnen zien draaien en daarna nog een enkele bot verderop zie ik met enige regelmaat ook vis naar boven komen. 20:50 uur volgt de 2e, dit keer aan de metalen afhoudertjes met amnesia. En ik zit zo eens te denken wat een "maffe" hobby dit eigenlijk is, al die vissers, eerst geld betalen en dan in de harde regen en wind vissen proberen te vangen, laten meten en dan weer terug gooien, terwijl je lekker warm met een snack en een biertje voor de tv had kunnen zitten.

Voor de tv zitten? neeuuhhh ! Dan toch maar vissen. 21:42 uur volgt er nog een 3e bot (ook weer aan de metalen afhoudertjes) en daar blijft het bij.



Ze zijn 24, 25 en 25 cm, totaal goed voor 74 cm vis waarmee ik de voorlopige 11e plaats bezet. 1e wordt Jan Dibbets met 10 vissen (218 cm), 2e Jan Groot 8 vissen (149 cm) en 3e Joop van der Velde 6 vissen (137 cm) Mannen gefeliciteerd met deze 1e wedstrijd. (Jan je moet me toch n's vertellen wat nou het geheim is dat jij er 10 uit trekt en ik 3 Afgesproken?)

Totaal worden er deze wedstrijd 81 vissen gevangen met 21 deelnemers.

Snel worden we weer opgehaald door de trekker met "platte" kar en nog ruim voor 23:00 uur rij ik weer naar huis, lekker naar m'n biertje met snack voor de tv. Jaja alles op z'n tijd!
Uiteindelijk waren het aantal piertjes net iets te weinig (volgende keer maar een hele portie bestellen) aan de slikjes had ik ruim voldoende.

Vis greetz,

Willem

(p.s. de volledige uitslag is te zien in pdf: http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/Avicentra30april2010.pdf

in exel: http://web.archive.org/web/20100729032657/http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/Avicentra30april2010.xls)













Geen opmerkingen:

Een reactie posten