zaterdag 12 maart 2011

Aas steken: in Zeeland



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik aas steken in Zeeland, voor de voorselectie op Ter Heijde 19-03-2011 wil ik graag wat witjes hebben, in de hengelsportzaken hier zijn ze niet te krijgen dus de enige optie die ik heb is zelf steken. Ditmaal rij ik naar Schelphoek en ik ben mooi op tijd want het water is nog aan het zakken. Met de riek probeer ik her en der wat om te ploegen en al gauw blijken er een hoop kleine zagertjes te zitten, witjes kom ik nauwelijks tegen.



Op een gegeven moment zie ik iets uit de blubber steken, eerst denk ik nog met een tap te maken te hebben, ook al lijkt het me sterk, want volgens mij zitten die daar niet. Maar goed, het blijkt een schelpdier te zijn, grappig om te zien, nooit geweten dat die beesten zo'n uitgerekte slurf hebben. Als expiriment neem ik hem mee, wie weet heeft het vangkracht.



Na een dikke 4 uur gespit te hebben vind ik het wel weer welletjes en besluit naar huis te gaan. (Respect voor de handstekers) Uiteindelijk heb ik 10 witjes gevonden.



Een hele hoop kleine zagertjes en een aantal grote en een paar piertjes. De ene helft doe ik in een emmer met zeewater en de andere helft in zeewater met de slikgrond erbij, n's kijken wat langer houdbaar blijft ze zitten tenslotte in de natuur ook in de slik bij elkaar.



Lekker weer vandaag, de kievieten speelde hun spel, de narcissen en de krokussen staan volop in bloei, ja eindelijk! Het wordt lente! ;-)

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten