zondag 28 november 2010

vangstberichten: zaterdag 27 november 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer naar het strand van Ter Heijde om te kijken of m'n vermoeden waar is, dat bij opkomend water meer vis te vangen is als bij laag (uitzonderingen bevestigen de regel). Als ik aan kom op het strand zie ik al een aantal vissers die bezig zijn. Er staat een z-zo wind van zo'n 4 bft (volgens windguru, maar voor m'n gevoel is het hooguit 3 bft), temperatuur 0 °C, hw HvH 18:25 uur, lw 02:05 uur op 28-11-2010. Rechts van me staat een echtpaar uit het zuiden van het land en als ik m'n hengel aan het optuigen ben komt de visser links enthousiast op me af.

Het is Hans uit Duitsland, hij komt elke dag even kijken op m'n web-log, die van fishguppy en "De Eurovissers". Naar aanleiding van m'n vangstberichten komt ie het ook eens proberen op Ter Heijde. 200 km heeft ie gereden en straks nog 200 terug (en ik dacht dat ik fanatiek was ;- )
Hans is een beginnende zeevisser en zegt dat m'n web-log hem 10 jaar in de toekomst wat betreft het zeevissen heeft gebracht, leuk om te horen. Nu is het natuurlijk zo dat de meeste site's weinig aandacht aan de beginselen besteden, simpelweg omdat je er niet meer aan denkt, zo gewoon is het geworden. Zoals het aas op de lijn schuiven en de haak vrij laten, omdat bij het inwerpen het aas vanzelf naar beneden zakt, klapankers naar boven inklappen anders wordt het moeilijk ankeren, dat soort dingen. Even verderop naast Hans staan ook nog een paar vissers, het wordt nog gezellig druk op Ter Heijde.

Rond 16:30 uur gaat de eerste hengel erin, hooflijn gevlochten lijn, onderlijn wapperlijntjes, dit keer met iets grotere haken LS-5013F/4 om de grotere gullen en wijting iets makkelijker te haken. Een half uurtje later zet ik m'n 2e hengel erbij, dito hoofdlijn, wapperlijntjes haakje f314\8 (ik heb er nog maar 1 gemaakt met de grotere haken), tommy lood 175 gram ongeankerd. Al snel blijkt dat de stroming vanavond erg sterk is en ik schakel over op geankerd klaplood. 17:09 uur een klein gulletje (tor). 17:35 uur een mooie bot, 17:39 uur een maatse gul van rond de 45 cm en een klein gulletje.



17:58 uur een wijting, 18:11 uur bot, 18:24 uur gulletje met wijting.



18:47 uur gulletje, 18:53 uur wijting, 19:05 uur wijting.


 
19:26 uur weer een maatse gul met een wijting. Hierna loop ik even naar Hans om te kijken hoe het gaat, hij heeft wat botten en een wijtinkje gevangen. Hij heeft niet de goede stokken verteld ie me en heeft Elvira (of zo iets) stokken besteld een merk wat ze veel in zuid europa gebruiken. Als ik hierna terug loop zie ik weer 2 bekende groene oogen naast m'n viskist zitten, het is reinaert (de vos) weer, gelukkig zit het deksel op m'n koelbox, waar de vis in zit. Als ik op hem af kom lopen verwijnt ie langzaam. 19:35 uur wijting, 20:11 uur gulletje.


 
20:19 uur gulletje, 20:35 uur gulletje, 20:41 uur gulletje.


 
21:05 uur gulletje, 21:13 uur wijting, 21:20 uur gulletje.


 
21:30 uur gulletje, hierna begin ik op te ruimen, tijdens het opruimen komt er nog een visser naar me toe van een visvereniging uit Scheveningen, hij heeft al 3 weken lang schar lopen vangen op de van der Valk pier (jammergenoeg is dat stuk pier alleen toegangkelijk voor leden) eigenlijk is tie het een beetje zat en wil nu weleens wat anders vangen.



Totaal vang ik deze sessie 22 vissen, 2 maatse gullen en 5 maatse wijtingen gaan mee naar huis. Leuk om jullie allemaal ontmoet te hebben en wie weet komen we elkaar nog een keer tegen. Als ik terug rij door Monster staat er op de tijdklok\thermometer -3°C , brrr, het begint koud te worden. Bij het schoonmaken van een gul komt er nog een (haaie ?) tand uit de kop rollen.



Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten