maandag 11 oktober 2010

vangstberichten: zaterdag 09 oktober 2010_sessie_I



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de 3e nfb wedstrijd die gehouden wordt op het strand van Katwijk aan Zee. Er zijn 5 vakken uitgezet met 26 bordjes, maar uiteindelijk blijken er zo'n 113 vissers mee te doen. En het is echt een heerlijke dag zo'n 17 °C, lekker zonnetje, weinig wind zo'n 2 a 3 bft oost, kalm zeetje, lw Katwijk aan Zee 12:15 uur hw 16:46 uur. Als stek krijg ik b3 toegewezen en we worden weer keurig weg gebracht met de platte kar. Als aas heb ik verse mesheften, zagers, kleine zeepieren en diepvries tappen bij me.

Om 09:00 uur krijgen we het signaal om te beginnen en ik start dichtbij met de feeder, gevlochtenlijn 10\100 mm, wapperlijntjes, lood, 150 gram ongeankerd, haakje 10, gevuld met een piertje\slikje en 1 haak met een stukje mesheft. Afentoe zie ik wat minisculle tikjes van ongedierte wat op de zeebodem leeft maar geen ferme tik van een botje of zo. Bij niemand zie ik wat boven water komen, maar de sfeer is gezellig.

Ik besluit de 5 meter stok in te zetten en het zo ver weg mogelijk te proberen, ruim over de branding. M'n buurman rechts draait een mooie zeebaars binnen en m'n andere buurman vangt een botje vlak vooraan en dan is het mijn beurt. Om 10:44 uur komt er wijting naar boven, ik heb enigzins mazzel want 1 is er van m'n haak afgeglipt en ligt op het strand te spartelen, ik zie het soms niet zo scherp met zo'n varia focus bril, het is nog steeds wennen, maar gelukkig is m'n buurman zo sportief op me hierop te attenderen en kan ik hem nog redden voordat die weggespoeld wordt. Waarvoor dank!



Rond het middag uur worden we getrakteerd op een blikje drinken met een worstje erbij (gratis) en dat gaat er wel in. Om 13:00 uur is het weer afgelopen en worden we met de platte kar weer opgehaald. Bij de prijsuitrijking blijk ik met m'n 2 visjes van totaal 38 cm 1e in m'n vak geworden te zijn ;-) en 5e overall, en win hiermee m'n eerste beker en da's wel kicken!!.



Tevens krijg ik een waadpak, de prijzen zijn gekoppeld aan een plaatsnummer wat de prijsuitrijking ten goede komt omdat niemand hoeft te wachten op een prijswinnaar die eerst nog wat moet uitzoeken.




(foto: Willem Bruin)

Hierna vetrek ik, op weg naar de volgende wedstrijd.

Vis greetz,

Willem

De uitslag in exel: http:// willemgaatvissen .web-log.nl/files/3e-nfb-wedstrijd-2010.xls

De uislag in pdf: http:// willemgaatvissen .web-log.nl/files/3e-nfb-wedstrijd-2010.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten