zaterdag 25 september 2010

vangstberichten: vrijdag 24 september 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag na het werk ga ik het nog even proberen op het strand van Ter Heijde, als aas koop ik 1 ons slikken, 2 ons zagers en 50 kleine piertjes. Er staat een n-wind van zo'n 4 a 5 bft, temperatuur 13 °C , lw HvH 21:26 uur, hw 04:39 uur. Om 19:45 uur gaat de eerste hengel erin me gevlochtenlijn, onderlijn: wapperlijntjes, haakje 8 gevuld met een zager of een piertje, lood 175 gram ongeankerd. Ik kijk het even aan want er is een wind voorspeld van  6 a 7 bft. aan de kust.

Nog geen 10 minuten later begint het al, harde windstoten m'n standaard staat te wiebelen ondanks de goed gevulde loodtas die er onder hangt, ik zet m'n standaard dieper in het zand maar nog heeft ie moeite om te blijven staan. Bij de 2e draai vang ik warempel een visje of het een vals gehaakte is kan ik niet zien, want hij waait van de haak af.



6,2 cm en wat de soort is zou ik niet kunnen zeggen als ze zo klein zijn is het moeilijk te zien. Om 20:15 uur ruim ik op de wind waait zo hard dat je niet meer voor je plezier vist. Dit is m'n korste sessie ooit, een half uurtje.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten