zaterdag 4 september 2010

vangstberichten: vrijdag 03 september 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag heb ik lekker een vrije dag genomen om te gaan vissen, eens kijken of de botjes al terug zijn op het strand van Ter heijde. Als aas heb ik 2 ons kweekzagers, 1 ons slikken en 50 kleine piertjes. Het is lekker weer een zonnetje met een n-wind van zo'n 3 bft, avondtemperatuur 11 °C, lw HvH 16:15 uur, hw 23:06 uur, een mooie avond\ nacht om te gaan vissen dacht ik zo. Om 18:34 uur start ik met de 5 meter stok hoofdlijn gevlochten lijn 10\100 mm, onderlijn wapperlijntjes, haakje 8, lood 150 gram ongeankerd, een half uur later volgt hengel no: 2, hoofdlijn nylon 22\100 mm, onderlijn korte wapperlijntjes haakje 10, lood 125 gram ongeankerd.

Het is nog licht en voorlopig verwacht ik nog geen visje te vangen, maar tegen de schemering hoop ik op een mooie zeebaars, diverse mensen komen een praatje maken, wat wel gezellig is. Waaronder een oudere man, die z'n kleren uittrekt en in z'n zwembroek het water inloopt, ik wijs hem nog op m'n lijn rechts van hem en hij steekt z'n hand op, gelukkig ben ik net m'n andere hengel aan het aanazen en gaat de man er na 3 minuten uit.

Een uurtje later komt er een gezin aan, en hetzelfde ritueel vind plaats, tot 2 keer toe zeg ik dat er een lijn ligt maar het gezinnetje gaat gewoon zwemmen (tja, we zullen is een keer rekening houden met elkaar in deze maatschappij, zijn het de surfers niet dan zijn het de zwemmers wel die het de vissers moeilijk maken. En ik snap het niet, zo'n groot strand, waarom dan uitgerekend bij een visser het water ingaan?) Maar goed, ook die zijn weer verdwenen na een kwartier.

Inmiddels nog geen stootje gezien, maar gelukkig geen vuil in het water, totdat het 21:00 uur is, de hele kustlijn is een zeewierbed geworden. M'n nylonlijn knapt af door het vele kelpwier en ik vis verder met de hengel waarop  gevlochtenlijn zit in de hoop dat het zeewier weer verdwijnt. Eigenlijk is er niet meer te vissen, het is aanazen, inwerpen en na 5 minuten staat m'n hengel zo krom dat ie uit de standaad dreigd te vallen, allemaal bonken kelpzeewier aan de lijn.



Ik hou het nog vol tot even voor 23:00 uur, maar het heeft geen zin, het wordt alleen maar erger. Ik ruim op en ga naar huis. Hopelijk is het over 8 dagen beter op het strand.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten