maandag 16 augustus 2010

vangstberichten: woensdag 11 augustus 2010

Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer vissen op een nieuwe stek, het strand van Domburg. Ik parkeer m'n auto even voorbij de golfbaan (vanuit Domburg gezien) en klim een hoge stenen trap op. Het is weer lekker weer zw 2 a 3 bft, zo'n 15 °C en ik besluit om naar de 1e lange palengalerij te lopen aan de rechterkant van de trap. Om 21:30 uur gaat de 1e hengel erin met wapperlijntjes en 20 minuten later volgt de 2e met metalen afhouders.

Als aas heb ik nog een ruime 2 ons steekzagers, alleen leven ze niet meer, omdat ze de vorige sessie overspoeld zijn met zeewater zijn ze gaan rotten, maar goed, zonde om weg te gooien dus proberen maar. Het water begint al gelijk op te komen en ik besluit een ruime afstand te houden (toch een beetje angstig geworden) In de schemering komen er 2 jongens aan en doen een zwemband om aan de andere kant van de palengalerij, nee he, ze gaan toch niet zwemmen. Maar nee, ze halen een netje of iets dergelijks naar boven en op het strand sorteren ze de vis want ze gaan er weer vandoor met een rugzak en een emmer.

Nog wat later komen er 3 auto's aangesjeesd met felle schijnwerpers erop gemonteerd, even later springen er een aantal mannen uit, die nogeens 2 bouwlampen op standaards in het strand neer zetten, even later komen ze aan mijn kant. Als ik vraag wat ze aan het doen zijn krijg ik te horen van 1 van de mannen dat ze op mosselzaad aan het vissen zijn, met een emmer schrapen ze over het uiteinde van de palen, nou goede vangst! En zo sjeesen ze weer naar de volgende palengalerij totdat ze het hele strand gedaan hebben.

Ik zie wat tikjes op de gevlochtenlijn en draai een leuke bot naar binnen. Mooi eindelijk vis gezien in de vakantie, maar ik kom voor de tong dus die kan weer terug. Tot 2 maal toe verlies ik een onderlijn met lood doordat ik vast kom te zitten aan de palengallerij. Ook nu heb ik regelmatig kale haken en groene sla op de lijnen, maar het is te doen.

Op een gegeven moment zie ik wat tikjes en draai een tongetje naarboven, mooi de tong is er maar met 20 cm toch te klein. Wat later komt het betere werk eraan een tong van 28 cm. Mooi die is voor de pan. Om 01:30 uur ben ik door m'n aas heen, ik ruim op en de trap is duidelijk te zien vanaf het strand en rij weer naar Port Zelande.

Vis greetz,

Willem

P.s. De foto's op de laptop gezet om ruimte te besparen voor het geheugenkaartje van m'n camera. Bij thuiskomst blijkt de laptop gecrashed te zijn, balen, vandaar geen foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten