zondag 13 juni 2010

vangstberichten: zaterdag 12 juni 2010_sessie_II




Hallo vis vrienden,

Om 22:00 uur gaat de 1e hengel erin, de stroming is nog steeds erg sterk maar 170 gram geankerd blijft redelijk liggen de hoeveelheid vuil is weer toegenomen, bij het binnen draaien van de lijn zitten er allemaal kleverige klontjes op die je met je nagel eraf moet pulken, heb je weer een stuk gedaan dan kun je weer verder draaien todat je topoog weer dicht slipt, en dat gaat zo'n 4x per draai. Erg vervelend vissen dus, maar goed het is niet anders. Een half uurtje later zet ik m'n 2e hengel erbij en om 23:20 uur vang ik een botje, 00:16 uur een gulletje (ik had eerder zeebaars dan gul verwacht, zeker bij deze stevige branding).



01:29 uur een botje, en om 02:00 uur gaat het binnen draaien erg zwaar, uit de verte zie ik een grote platvis naar me toekomen en ik zit te hopen op tong, maar het is een mooie dikke vette bot die m'n andere lijn heeft meegenomen en hopeloos in de klit zit.



Ik ben een half uur bezig met ontwarren, maar het lukt niet. Voordat ik de lijn moet doorknippen haal ik met de hand m'n andere lijn naar binnen die nog gedeeltelijk in zee ligt, zo heb ik teminste m'n onderlijn en lood nog. Als ik hem binnen haal komt er een grote rondvis naar me toe, mooi toch nog die zeebaars denk ik. Maar nee, het is een maatse gul.



De wind is inmiddels wat afgenomen en het water komt snel op. De zwin achter me begint snel vol te lopen en ik moet naar achteren. Ik probeer het met 1 hengel in de zwin en de ander zover mogelijk weg, maar het levert me geen visje meer op. Om 04:15 uur begin ik op te ruimen en ga naar huis.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten