zaterdag 22 mei 2010

vangstberichten: zaterdag 22 mei 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de 29e Hartwedstrijd georganiseerd door ZHC de Zeenaald. Het is weer vissen voor het goede doel "de Nederlandse Hartstichting". Het volledige bedrag aan inschrijfgeld €12,50 gaat hier naartoe en we vissen, zoals gebruikelijk weer in de Dintelhaven. Bij aankomst in "de Nieuwe Pionier" krijg ik m'n wedstrijdkaart met no:219 (het smalle stuk van de Dintelhaven).

Wat wel grappig is, dat ik voor de zoveelste keer zo'n beetje op dezelfde plek ben terecht gekomen als bij andere wedstrijden in de Dintelhaven. Er staat een n wind van zo'n 3 bft, temperatuur 19 °C, met een brandend zonnetje, hw Dintelhaven 10:49 uur, lw 19:06 uur.

Als aas heb ik zeepieren, zagers slikken, diepvries mesheften en diepvries makreel (voor een geurtje). Om 10:00 uur gaat de toeter en kunnen we beginnen, ik start met de feeder even voor het midden, hoofdlijn 22\100 mm met een tapse voorslag, wapperonderlijnen (kort), haakje 10, lood 120 gram ongeankerd, dat loopt gelijk weg dus ik verhoog naar 150 gram. De meeste vissers die ik binnen zie draaien na 10 minuten hebben niks, ik bespeur een paar kleine trillingen op het topoog en na 15 minuten draai ik binnen. Een grondeltje van 12 cm, mooi, een goed begin, en een teller want de vissen moeten 10 cm of groter zijn. 10:35 uur, de 2e draai een botje van 11 cm en hierendaar komt er vis naar boven.



Echt wild is het niet, ik probeer nog wat verschillende afstanden en om 11:20 uur volgt er nog een botje van 15 cm. Arvy (Eurovisser) maakt nog een foto van me als ik m'n reserve onderlijn aan het aan azen ben (volgende keer mag je er ook 1 maken met m'n oogen open, Arvy ;-).



Rond 12:00 uur schakel ik over op de 5 meter stok om wat verder over het midden te vissen. Maar na 3 kwartier geeft dat ook geen resultaat en schakel ik weer terug naar de feeder, vlak onder de kant in de hoop nog een tel grondeltje te vangen. Ik zie een aantal maal wat tikjes, maar bij het binnen draaien zijn m'n haaklijnen eraf geknipt door krab.

En dan is het alweer tijd m'n buurman (ook een Eurovisser, (John geloof ik) op no: 220 heeft ook 3 visjes van ongeveer dezelfde grootte, op 221 en 222 staan 2 dames die het heel wat beter hebben gedaan een aantal maal draaien ze er mooie maatse botten uit, en waar dat nu weer aan ligt? In iedergeval hebben we het goede doel weer gesteund en de tijd aangenaam besteed. Hierna rij ik gelijk door naar huis want er is visite. Morgen m'n aas maar eens opmaken, maar niet in de Dintel!

Uitslag in word:  http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/uitslag_hartwedstrijd_22_mei_2010.doc

Uitslag in pdf: http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/uitslag_hartwedstrijd_22_mei_2010.pdf

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten