zondag 16 mei 2010

vangstberichten: zaterdag 15 mei 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de 5e competitiewedstrijd van "de Eurovissers" we gaan vissen tussen de strekdammetjes voor de waterkering (vanuit de zeekant gezien). Van te voren heb ik de oude verslagen doorgenomen voor "tactische" informatie, 2 dingen vielen me hierbij op, de opmerking van Arthur van Tienen: hoewel ik nog veel leden met een te zware hengel op dit water tussen de strekdammen zie vissen en met te grote haken, echt, haak 6 t/m 10 geven de beste resultaten en zelfs mooie bot en zeebaars vang je prima op haakje 8 of 10 voorzien van een slikzagertje, en Gilles Traas: aaslijnen van een centimeter of 25, alleen de aaslijn bij het lood maak ik wat langer. Haakje F31/10 en één slikje completteren de uitrusting. Voor verder weg kies ik dezelfde onderlijn, alleen dan met 175 gram ongeankerd lood, haken F31/8 en 2 slikken.

Normaal gesproken zou ik hier vissen met de surf leader 500 BX-G een 5 meter stok van Shimano maar omdat dit toch een vrij stugge stok is besluit ik de dream surf 450 low torque in te zetten die wat soepeler is en een betere beetregistratie geeft tov de surf leader, jammergenoeg blijkt bij nadere inspectie het 2e en 3e topoog beschadigd te zijn aan de binnenkant, dus uiteindelijk kies ik voor de sportex feeder 4.20 met een werpgewicht tot 150 gram. In "de Pub" heb ik balletje 48 getrokken en als ik op m'n stek aankom blijkt de starttijd van de wedstrijd naar 20:00 uur te zijn verplaatst ipv 19:00 uur omdat ze bang zijn dat er anders te weinig vis naar boven zal komen? (Er wordt altijd wel wat gevangen lijkt mij dus een winnaar is er altijd en zo zorg je er wel voor dat er minder mensen naar de prijsuitrijking gaan omdat het anders te laat voor ze wordt)

Als aas heb ik witjes, zeepieren, zagers, slikjes en diepvries mesheften, Paul Silvester is zo vriendelijk geweest om het mee te nemen, en dat scheelt me weer een ritje naar Monster, nogmaals dank Paul! Er staat een w-nw wind van zo'n 3 bft, temperatuur 11 °C, hw HvH 16:35 uur, lw 00:34 uur op 16-05-2010. Er zijn 50 plaatsnummers uitgezet en no 49 is er niet (dat scheelt weer met vastzitten;-) Ik ben enigzins visueel gehandicapt omdat m'n gezichtsveld van m'n rechteroog gedeeltelijk is weg gevallen (er zit een soort vlek op net als je te lang in de zon hebt gekeken, hoop dat het nog wegtrekt)

Om 20:00 uur gaat het toeter signaal ik vis dus met de feeder, gevlochten lijn 10\100 mm lood 120 gram ongeankerd, wapperlijntjes van 25 cm, boven het lood 40 cm, haakje f31/10, gevuld met een witje of een piertje met een slikje of een zagertje. Om 20:30 uur als ik de lijn nog niet strak heb gedraaid zie ik continue schokjes en draai ik een leuk zeebaarsje naar boven, zo tezien 1 van de eerste met vis. Een half uurtje later zie ik bij m'n buurman 2 plaatsen links een mooie grotere zeebaars naar boven komen. 21:49 uur nog een zeebaarsje maar erg klein.



Ik verhoog m'n lood naar 150 gram ongeankerd want de stroming neemt flink toe. 22:04 uur een doubletje een klein zeebaarsje en een grondeltje en als ik om me heen kijk doe ik het zo slecht nog niet. 22:22 uur een botje en 22:42 uur nog een botje.



23:08 uur een wolhandkrab samen met een klein botje.



23:22 uur eindelijk een iets groter botje ook weer samen met een wolhandkrab.(Totaal verlies ik deze sessie 3 haaklijnen aan krab wat me meevalt).



M'n buurman neemt m'n lijn een keer mee met het binnen draaien (maar zoiets kan gebeuren). En zo'n 10 minuten voor het eind zie ik weer een paar tikjes, 7 minuten voor het eind weer een paar tikjes, wat zal ik doen laten liggen of binnedraaien? Ik besluit om de boel te laten liggen. Om 24:00 uur gaat de toeter weer en bij het binnen draaien komt er een mooie bot naar boven eindelijk weer een grotere, maar zo'n 3 meter voor de kant zit ik muurvast, ik zit nog even te denken om de waterweg in te stappen om te kijken of ik de vis op het droge kan krijgen, maar ik heb ook geen zin om bij Maasluis weer boven te komen drijven, dus dat plan laat ik maar varen.

Uiteindelijk weet ik hem los te trekken maar al m'n haaklijnen zijn er af, echt balen!, want dat kan weer een paar plekken schelen in de uitslag. Maar goed, ook dat heb je weleens bij het vissen. Van Joop Geschiere krijg ik nog z'n overgebleven aas mee, waarvoor nogmaals dank! En terug in "de Pub" blijk ik volgens de officeuze uitslag op de 20e plaats geindigd te zijn.

1e wordt Ronald van Os 9 vissen (218 cm), 2e Ricio 't Mannetje 15 vissen (212 cm) en 3e Dick de Graaf 10 vissen (193 cm), Mannen gefeliciteerd! Met de (gratis) verloting win ik nog een rolletje Amnesia.



Uitslag in exel: http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/wedstrijd_5_van_2010.xls

Uitslag in pdf:http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/wedstrijd_5_van_2010.pdf

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten