zondag 9 mei 2010

vangstberichten: zaterdag 08 mei 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de P&S Beet Westland Trofee in het Rancar 2 Team als invaller bestaande uit: Arjan Geelhoed, Danny Lemmens, Paul Sylvester, Willem Louman, Wilfred Wander bij aankomst bij De Viskeet krijg ik m'n wedstrijdkaart met steknummer C10 uitgerijkt. Vak C schijnt vooraan bij de ingang te zijn dus ik besluit te gaan lopen met m'n spullen, jammergenoeg is het bij de 2e strandopgang rechts dus toch nog een aardig tippel, maar goed in iedergeval ruim op tijd op m'n stek zodat ik alles op m'n gemak kan klaarmaken.

Er staat een NO-wind van zo'n 2 bft, temperatuur 10 °C, hw HvH 11:55 uur, lw 18:10 uur. Om 10:00 uur loopt iedereen elkaar aan te kijken of we kunnen beginnen, uiteindelijk wordt er door handgebaren doorgeven dat we in mogen gooien en om 10:04 uur ligt het aas erin, ik vis weer afwisselend met afhoudertjes en wapperlijnen, haakje 10 en 8, lood 175 gram ongeankerd. Aas, zeepieren, zagers, mesheften en slikjes.

De eerste draai hou ik op 8 minuten, vol verwachting bij het binnendraaien omdat er bij het voorvissen dik in de 30 vissen zijn gevangen, maar teleurstellend, er zit niets aan, de ene dag is de ander niet. Ook bij de andere vissers komt er niets naarboven. Dus de 2e draai wordt al gauw 15 minuten en ja hoor er hangt een botje aan, mooi van de 0 af, dat vist toch altijd wat lekkerder, zeker als je in een team vist (dan is de druk wat groter om te scoren, teminste bij mij ;-) De 3e draai weer een bot, inmiddels heeft m'n buurman rechts een mooie zeebaars met een grote bot te pakken.



Na een uur belt Paul op om naar de stand van zaken te informeren, ik heb er 2 na 1 uur vissen en hij staat op 1 bot van de rest van het Rancar 2 Team is niets bekend. Omdat m'n ongeankerd lood van 175 gram steeds meer begint weg te stromen besluit ik geankerd te gaan vissen 150 en 175 gram. 11:30 uur komt er nog een leuke bot bij en 11:46 uur volgt botje nummer 4.



Bij de overige vissers zie ik ook weinig het strand op komen, maar ja je kunt niet het hele C vak overzien, dus het kan best zo zijn dat ze voorin of achterin de "sterren van de hemel vissen". Het 3e uur is erg teleurstellend wat ik ook probeer verschillende aascombinaties, niets schijnt te helpen. Ook het 4e uur begint slecht, toch zie ik om me heen weer een aantal vissers met bot aan de haken, allemaal van ver weg gehaald zo te zien en ik besluit om de laatste draaien zover ik kan te werpen en dat levert me in de allerlaatste draai nog een bot op van 33 cm, m'n spullen heb ik al opgeruimd en de controleur is ook bezig met opruimen, dus snel haal ik um van de haak, laat hem meten en gooi hem weg (zonder een foto te maken) Totaal 5 vissen met naar schatting om en nabij de meter vis.

Als ik aan het opruimen ben komt Scharrejager senior en junior (Wilfred) langs, hij heeft er 2 gevangen. Bij terugkomst blijkt dat Paul ook is blijven steken op 2 vissen, Danny heeft er 3 (dacht ik, waaronder een mooie zeebaars van 52 cm en denkt 5e te zijn geworden in zijn vak) Arjan heeft het erg goed gedaan met 19 vissen, en zo heb ik nog hoop op een mooie notering als Team Rancar 2. Maar bij de prijsuitrijking blijken we als 12e geeindigd te zijn van de 21 teams, niet super goed, maar ook niet super slecht.

Rancar 1 wordt 19e en het Grey's\Trabucco Team (Ook Eurovissers) wordt 7e. Bij de individuele uitslag hebben de eerste 33 prijs (dacht ik) maar het C vak begint bij in de 1 meter 90 vis, dus daarvoor had ik er een paar meer moeten vangen. Hierna besluit ik om weg te gaan want ik ben vermoeid. Later blijkt dat Arjan, Danny en Rob (Rancar 1) nog in de prijzen te zijn gevallen, mannen gefeliciteerd! Wie uiteindelijk 1, 2 en 3 zijn geworden weet ik niet, maar zodra ik de uitslag heb zal ik hem als nog hieronder plaatsen.
No:1 is geworden: Arjan Geelhoed 19 vissen (405 cm), 2e: Bert Heukels 19 vissen (322 cm) en 3e: Pim Troost 15 vissen (301 cm), mannen gefeliciteerd!

De uitslag in pdf: http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/uitslag_24e_p_s_beet_westland_trofee08052010.pdf

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten