zaterdag 1 mei 2010

vangstberichten: zaterdag 01 mei 2010



Hallo vis vrienden,

Na een griep periode en nog met een fikse verkoudheid ga ik vandaag weer rustig beginnen met vissen, ik doe mee met het evenement "bottenmeppen" van "de Eurovissers" het gaat erom om de grootste maatse bot te vangen, degene die dat doet krijgt weer een ticket voor "de Titanenstrijd" ook is er weer een kanjerpot voor de grootste andere soort vis (inleg 1 euri, niet verplicht). Tevens zijn er 3 toeterprijzen, zodra de toeter gaat en iemand hierna de eerste vis aanbied, heeft prijs. En een ludieke prijs dit keer voor degen die de eerste krab vangt een fles champagne.


Rond 09:00 uur is het verzamelen bij "de Veerheuvel" en als we er allemaal zijn (een stuk of 19 dacht ik) vertrekken we naar de rozenburgse landtong om te gaan vissen tussen de strekdammen. Als aas heb ik 75 kleine piertjes en een half ons slikjes plus nog wat diepvriesmesheften. Er staat een zw-w wind van zo'n 3 a 4 bft temperatuur 14 °C, regelmatig een regenbuitje, hw HvH 05:11 uur, lw 13:15 uur. Ik begin met de feeder, gevlochten lijn met korte afhoudertjes, zo'n 35 meter uit de kant, lood 100 gram ongeankerd.

Maar de stroming is zelfs tussen de strekdammetjes vrij sterk en ik moet verhoogen naar 130 gram geankerd. Afentoe komt er bij iemand een botje naar boven maar wild is het niet, omdat de feeder niets oplevert schakel ik over op de 5 meter stok, nylon 22\100 mm met een tapse voorslag, wapperlijntjes 2x35cm, 1x45cm (fluorcarbon), haakje 8 gevuld met 2 piertjes en een slikje, lood 170 gram geankerd. Ik verlies nog een bot bij het binnendraaien vlak voor de kant, maar het is zowiezo niet de grootste geweest op dat moment. 11:35 uur vang ik een klein botje.



Rond 12:00 uur krijgen we etens pauze, en er is weer gezorgd voor een hapje en een drankje (gratis). Bij het inwerpen gooi ik nog een pruik in m'n nylon, maar alles zit er nog aan, dus geen materiaal verlies dit keer. Jammergenoeg is het bij dit ene botje gebleven, maar de sfeer was weer gezellig en we hebben weer even lekker gevist. Bij de prijsuitrijking blijkt Theo van de Hoogen de grootste maatse bot eruit gesleept te hebben 34 cm, de kanjerpot gaat naar Arnold Talmon die in een van de laatste draaien de enige andere vissoort eruit weet te draaien een zeebaarsje van 15 cm, en de fles Champagne gaat naar Gilles Traas (de voorzitter) die een krab gevangen heeft (ik geloof zelfs twee) en de "eretitel" "Krabbenkoning" krijgt toegewezen. Iedereen weer gefeliciteerd! En "de evenementencommissie" weer bedankt voor het verzorgen van de gezellige dag!

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten