dinsdag 6 april 2010

vangstberichten: maandag 05 april 2010



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee met de  48e internationale strandviswedstrijd van HSV "de Edelkarper" op de stranden van het Zeeuwse Walcheren. Er wordt gevist aan het strand tussen Dishoek en West-Kapelle. Als ik aankom in "de Couberg" in Koudekerke krijg ik na 15 euri betaald te hebben m'n wedstrijdkaart met steknummer 193, das mooi! Precies de enige plek die ik weet in Zoutelande, de strandopgang bij het Kustlicht omdat ik hier vorig jaar op tong gevist heb. Zou het een gunstig voorteken zijn? Het blijkt ook nog eens het eerste vak vanaf de opgang te zijn zodat ik niet ver hoef te lopen.
Er staat een zw-wind van 3 a 4 bft, temperatuur 11 °C, droog, met later een waterig zonnetje, lw Vlissingen 13:16 uur.

Bij het inladen van m'n aas blijkt m'n aaskoelkast niet lager te gaan dan 7 °C (gechecked met een thermometer) terwijl de gebruiksaanwijzing 2 °C aan geeft (wat precies goed is om m'n pieren goed te houden) miskoop van de maand dus! M'n slikjes zijn nog wel goed, de zeepiertjes zien er niet al te best meer uit en van de witjes is meer dan de helft dood. Balen! Maar we proberen het er maar mee. Ik heb in ieder geval 2 sympathieke medevissers, links van me staat een visser die vist voor het Shimano Team en in het bezit is van het prototype van de nieuwe Shimano hengel (de gele banaan), rechts van me staat een iets oudere visser en beide komen regelmatig een praatje maken, het blijkt dat ze hier vaker gevist hebben en het watertje door en door kennen.

Om 11:00 uur kunnen we beginnen en gaan er zo'n 259 lijnen het zilte nat in. Ik vis met 2x wapper van fluorcarbon 35 cm, haakje 6 en 1x wapper 45 cm, lood 175 gram ongeankerd. M'n andere aaslijn bestaat uit 3 ultra lichte metalen afhouders, fluorcarbon met haakje 10. De Shimanoman kan lekker knallen en haalt er bij de eerste draai al vis uit, daarna is m'n buurman aan de rechterkant aan de beurt, bij mij levert de eerste draai niets op. De 2e draai om 11:30 uur is beter, aan de afhoudertjes met haakje 10, zitten 2 scharretjes van 16 en 17 cm. Mooi van de 0 af.

Beide onderlijnen wissel ik tijdens de wedstrijd af, maar er zit niets meer aan. Het water is gezakt en de vis is buiten mijn bereik vermoed ik, de Shimanoman blijft ze maar vangen, maar die afstand kan ik niet werpen. Rond 12:50 uur schakel ik over op geclipte lijnen met 2 haken in een ultieme poging om toch de vis te bereiken, 1x komt m'n geclipte lijn terug en blijkt nog steeds geclipt te zijn. Maar uiteindelijk wordt m'n geduld beloond en krijg ik om 13:15 uur een scharretje te pakken van 20 cm.



Even is de beet er bij de meeste uit, nadat de stroming weer toeneemt (nu van rechts naar links) schakel ik over op 150 gram geankerd (175 gram ongeankerd is niet meer te doen), het loopt wel iets weg maar is nog goed te doen. Als ik hierna binnen draai gaat het lekker zwaar en ik vermoed dat er een paar grote botten of scharren aankomen. Maar nee, het is de oude onderlijn van m'n rechterbuur met lood en vis hij is er blij mee want hij heeft z'n spullen weer terug. Het visje gooit ie netjes terug (onregelementair gevangen).

Hierna krijg ik een paar duidelijke tikken op de nylon, zou het? gul of zeebaars, ook niet het is de buurman aan de andere kant van de palen galerij die ongeankerd vist en bij het binnen draaien m'n onderlijn meeneemt. Om even voor 14:45 uur heb ik m'n onderlijn met metalen afhouders met haakje 10 weer ingezet, omdat het water heel licht begint op te komen komt de vis weer binnen m'n werpbereik (ik heb het idee dat bij opkomend water de vis meer naar het strand toekomt). En bij de laatste draai om 15:00 uur blijkt dat ik goed gegokt heb, 2 zelfs een schar en een bot beide 23 cm.



En dat geeft toch een voldaan gevoel 5 vissen, totaal 99 cm. De Shimanoman blijkt bij de prijsuitrijking winnaar van het vak geworden te zijn en verdiend hiermee 450 euri.  Omdat er behoorlijk wat vis is gevangen kom ik er bij lange na niet, om in de prijzen te vallen had ik voor mijn vak rond de 2 meter vis moeten vangen en ik eindig op de 142e plaats. De "Scharrejager" heeft het in vak A waar minder gevangen is beter gedaan 4 vissen totaal 114 cm en scoord hiermee een mooie individuele 15e plaats.

De no:1 is Arjan Rijnberg met  25 vissen (500 cm), 2e plaats Rene Brederveld 19 vissen (397 cm) en de 3e plaats Tino Stuijts 19 vissen (381 cm). Bij de korpsen  haalt het Greys\Trabucco Team (Edwin van Tienen, Martin van der Drift, Rob Punselie, Arthur van Tienen en Gilles Traas)(allemaal Eurovissers) een eervolle 3e plaats. Mannen allemaal gefeliciteerd! Totaal zijn er met 259 man\vrouw 1270 vissen gevangen.



Vis greetz,

Willem

Uitslag "Internationale" Individueel in pdf: http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/uitslag_internationale_individueel_05maart2010.pdf

Uitslag "internationale" Korpsen in pdf:  http://web.archive.org/web/20100928012256/http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/uitslag_internationale_korpsen__05maart2010.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten