donderdag 22 april 2010

vangstberichten: dinsdag 20 april 2010


Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik de 4e avondcompetitie van Avicentra in Monster, we gaan weer vissen in de waterweg (jammergenoeg voor mij want persoonlijk vis ik liever op het strand ook al is het windkracht 5).Van tevoren is er geloot en ik krijg plek 2 toegewezen, links van me is een flink stuk overgeslagen want het schijnt een rot stuk te zijn. Als aas heb ik nog een restant zeepieren van zaterdag (ze beginnen nu slecht te worden, maar er zitten nog een aantal goeie tussen), de zagers zijn nog prima. Temperatuur daalend naar 6 °C, var-wind, hw HvH 19:39 uur, lw 01:20 uur op 21-04-2010.
Om 19:30 uur wordt het signaal gegeven en kunnen we beginnen. Ik vis met gevlochtenlijn en dit keer met wapperlijntjes en afhoudertjes, steeds wisseld, lood 175 gram ongeankerd, maar er staat een heftige stroming en de lijn loopt sterk weg naar links, bij de eerste draai zie ik verschillende ondelijntjes knappen bij het binnendraaien, ook ik kom vast te zitten, maar kan de lijn los trekken zonder verlies van haken of lood. Bij de volgend draai nadat ik wat kleine tikjes gezien heb kom ik weer vast te zitten en moet de boel kapot trekken.

In het 2e uur vangt m'n buurman rechts een baarsje en nadat ik een aantal maal achter elkaar een paar mooie tikken gezien heb, prevel ik al naar boven, please laat me het visje eruit draaien. Blijkbaar sta ik niet op goeie voet met die beste man want ik kom weer vast te zitten en alles is weg.

In het laatste uur komen er hier en daar wat visjes naar boven, inmiddels is de stroming uitgaand en vis ik met 200 gram ongeankerd. Ik verlies nog een keer m'n onderlijn met lood en voel me steeds beroerder worden, m'n handen zijn ijskoud en willen niet meer warm worden, m'n botten beginnen pijn te doen en m'n lichaam begint te shacken, ik zit er even over te denken om er mee te stoppen of in de auto te gaan zitten met de verwarming aan. Maar ja er kan nog een visje komen. Om 22:30 uur klinkt het eindsignaal en ik ben blij ook dat het afgelopen is, in de laatste draai vang ik een krabbetje.



Ik hoef alleen nog maar m'n hengel en statief in de auto te zetten en zet gelijk de verwarming voluit onderweg naar de Viskeet waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Gelukkig voel ik me snel weer beter worden. Uiteindelijk ben ik geeindigd op de 19e plaats en zoek een onderlijnen map uit (zal er weer een hoop moeten maken).



Het waren leuke wedstrijden waar gezelligheid de boventoon voerde, volgende keer hoop ik wat hoger te eindigen. De uitslag van de 4e wedstrijd en de einduitslag heb ik nog niet binnen, maar zal ik aanpassen in het verslag als ik die alsnog krijg. De totaal winnaar is in iedergeval John Duijnisveld geworden, gefeliciteerd! (denk dat ik ook maar is zo'n visoorbel als talisman ga aanschaffen ;-).


Vis greetz,

Willem

Na 4 wedstrijden is de 1e plaats voor John Duijnisveld, 2e wordt Frans Ras en de 3e plaats is voor Rene Olsthoorn, mannen gefeliciteerd!

De einduitslag in exel: http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/Avicentraapril2010wedstrijd4einduitslag.xls

De einduitslag in pdf: http://web.archive.org/web/20100729032706/http://willemgaatvissen.web-log.nl/introductie/files/Avicentraapril2010wedstrijd4einduitslag.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten