maandag 12 april 2010

Ingezonden vangstbericht van: Ramesh Doerga



Hallo Willem,

Zaterdag 10-04-2010 werd ik wakker in de ochtend en had mezelf voorgenomen om vandaag wraak te nemen op de gullen die een paar dagen geleden mij uit hebben gelachen toen ze met mijn lijn vlak voor de kant ervandoor gingen en mij hijgend en puffend achterlieten. Ik had een dag van tevoren in de avond aas bij Avicentra gehaald 50 pieren maar en had al wat jojo cliplijnen gemaakt om de volgende dag die gullen te belagen.

Nou onderweg naar Maassluis kon ik mn gedachten niet ervan weerhouden om aan die mega gullen te denken, die daar zwemmen. Om 10.30uur kom ik daar aan en zie al een visser net een mooie gul van in de 50cm onthaken, dat was een goed teken. Ik loop naar een stek toe en begin mn spullen uit te pakken na een kwartier gaat mn eerste hengel erin. Ik heb als materiaal 2 k2 Team extreme titanium beachcaster 4,50m en als molens 1 super ultegra met 06/00 Whiplash(trekkracht 10,6 kg) en 1 ultegra 10000xta met daarop 25/00 fireline smoke goed voor 17,4kg trekkracht.

Ik gooi als eerst een een korte dwarrellijn in (50cm) met een Gamakatsu worm haak nr 5 gevuld met pieren en aan t einde een stukje mesheft. Ik neem plaats op mn viskist en achter mij is er een boerderij met een nieuwsgierige struisvogel. Na ongeveer 20 min dacht ik laat ik ook maar mn 2e hengel erin gooien met een jojo systeem en geclipte aaslijn om lekker de afstand te halen. Zo gezegd zo gedaan, nadat ik de 2e hengel erin gegooid had pakte ik mn eerste hengel en draaide binnen, ik voelde weerstand..zal het nu al kassa zijn? Ik draaien maar het kon geen grote vis zijn ik voelde geen gebonk. Naar mate ik de vis aan de kant draaide zag ik een rare zwembeweging en er kwam een mooie bot naar boven. Nou bot netjes onthaakt en weer netjes terug gegooit in de nieuwe waterweg.



Dan vangt mn buurman een mooie gul weer in de 50cm en ik maar denken wat doe ik verkeerd. Ik wissel dan van lijn en zet er nu een geclipte dwarrelijn van een meter en gooi met al mn kracht de vaargeul in.
Nou wachten en wachten en wachten geen beweging, bij t ophalen merk ik weer gewicht maar geen gebonk ik pompen en merk dat het heel zwaar aanvoelt. Nog een paar meters te gaan en dan zie ik dat er een grote wolhandkrab aanzit...dit zijn echte grote zwarte krabben met grote scharen. gelukkig liet ie mn haak los voordat ie boven was.

Op een gegegeven moment bedacht ik me, laat ik ipv van 50/00 haaklijn maar eens 70/00 erop zetten zo gezegd zo gedaan. Ik werp met al mn kracht richting vaargeul, de stroming zit er goed in want het water is opkomend. Ik ga even een praatje maken met mn buurman en het blijkt een oude bekende te zijn van mijn vader. Op een gegeven moment loop ik terug naar mn hengel en zie dat ie raar schuinstaat...het lijkt alsof de stroming mn hengel naar links getrokken heeft. Nou ik dacht ga maar kijken wat er aan de hand is...ik begin te draaien en merk snel dat er iets groots en zwaars aanzit...ik pompen als een idioot en merk dat er nu iets aanzit dat aan t bonken is. Er lijkt geen beweging in te komen maar langzaam maar zeker komt er iets groots naar de kant..mijn hart die gaat tekeer als een gek..vlak voor de kant meter of 15, houdt het op. de vis heeft zich vast gezwommen.

Ik balen en schelden het gaat toch niet weer gebeuren dat die gul t van me wint? En  ja hoor ik geef nog 1 ruk en daar gaat mn lijn. Ik haal op en mn 70/00 haaklijn is gewoon kapot.. geschuurd tussen de rotsen. Ik was zo laaiend dat ik vloekend en al mn hengel even opzij legde en even moest bijkomen van de intense inspanning. Ik dacht ik ga t nooit halen hier...ik ben te zwak..te weinig kracht..het is niet weg gelegd voor mij!!! Maar toch dacht ik: IK MOET EN IK ZAL er 1 uithalen kosten wat het kost.

Na mn hengel weer gereed gemaakt te hebben ging ie weer richting vaargeul.
Ging effe weer met buurman kletsen en hij moest een beetje lachen van mijn gevloek.Hij had de dag ervoor 6 verspeelt. Maar dat was voor mij geen troost. Na ongeveer een uur is het raak...ik zie mn hengel als een gek op en neer gaan ik ren naar mn hengel en pak em op en draai in en ja hoor..loodzwaar..het gevecht begint...ik tegen de vis...wie gaat er dit keer winnen? ga ik weer onderuit of ben ik deze keer de winnaar.

Ik draaien pompen, draaien grommen als een beer, mijn armspieren raakten verzuurd. Ik merkte dat ik niet meer kon en daardoor raakte de vis vast vlak voor de kant metertje of 10..ik weer vloeken, maar dacht hou je rustig en laat je lijn vieren zodat ie er zelf uit komt..na ongeveer 8 min probeerde ik weer te draaien en ja hoor hij schoot los ik had in tussen weer energie en kracht dus ik dacht nu ben je van mij...en daar kwam ie dan MIJN eerste gul van 55cm uit MAASSLUIS. Ik was blij als een klein kind.
Dit was natuurlijk nog geen reus maar wel mooi dik.



Ok beetje bijgekomen en lekker genietend van het mooie weer dacht ik laat ik iets verder gaan proberen.
Gooi mn hengel uit en wachten, maar niet lang erna zag ik mn top op en neer veren ik dacht: SHIT Here we go again!!

Ik pak mn hengel en draai em strak en ja hoor, zwaar...net een vuilniszak met water...maar deze zak bonkte en ik dacht deze moet ik eruit halen..Ik draaien en pompen hoe dichter die aan de kant kwam hoe zwaarder het werd..op een gegeven moment was ie sneller dan ik dacht aan de kant en ik zag een gigantische kop naar boven komen. Ik schrok me een hoedje, dit was een kabeljauw..geen twijfel mogelijk en ik sleepte hem gelijk de stenen op..ik juichen in mn eentje. Ik nam em mee naar mijn viskist en pakte mn foto toestel..er kwam een fietser voorbij en ik vroeg of ie even een foto van mij en de vis wilde maken en dat vond ie leuk.



Nou foto's gemaakt hengels er weer in, intussen was het al afgaande water en mn pieren waren bijna op.
Ik dacht nou ik heb me aan mijn woord gehouden ik heb er 2 uitgehaald en deze zullen zeker niet mn laatste zijn. Om 17uur pakte ik mn spullen in en mn buurman die dacht er precies zo over. Al met al een spannenden dag gehad en ik kan niet wachten tot de volgende keer.Hier nog een aantal foto's van m'n vissen.



It's all in the fishinggame....

Ramesh Doerga

Geen opmerkingen:

Een reactie posten