maandag 10 januari 2011

vangstberichten: maandag 10 januari 2011



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik weer vissen in Hoek van Holland, eerst weer 50 piertjes bij Avicentra gehaald en door naar de pier. Veel verwacht ik er niet van want het tij is laag, maar ik heb gewoon zin om te vissen dus ga ik maar. Er staat een harde z-wind van 5 bft met vlagen naar 6 bft, temperatuur 3 °C, lw HvH 11:46 uur, hw 18:45 uur. Als ik de pier op wandel staan er 3 vissers te vissen, de eerste helemaal vooraan en heeft 1 klein scharretje gescoord, in het midden en daarnaast zijn ze net begonnen.

Ik wandel weer zo'n beetje naar hetzelfde plekkie en probeer het 1 worp, jammergenoeg is de uitgaande stroming veels te sterk en m'n lood loopt weg naar de kant waar die blijft trekken aan m'n hengeltop, dat wordt niks. Ik breek m'n boeltje weer op en besluit voor het strand te kiezen, vlak langs de pier. Bovendien heb ik dan de wind wat meer in de rug en is het wat aangenamer vissen.

Om 13:10 uur gaat de eerste hengel erin, hoofdlijn gevlochtenlijn 10\100 mm, onderlijn wapperlijntjes haakje f31\6, gevuld met een pier, tommy lood 175 gram. Veel gebeurd er niet, afentoe wat aas vervesen en daar blijft het bij. Om 14:15 uur zet ik m'n tweede hengel erbij hoofdlijn nylon 20\100 mm met een tapse voorslag, onderlijn wapperlijntjes, haakje f314\6, dito aas, dito lood.

Om 14:32 uur vis! Op de hengel met de gevlochtenlijn een doublet bot (1 grootte en 1 kleintje), mooi er zit nog vis ;-) Als ik rond 15:00 uur m'n gevlochten lijn binnedraai vliegt er net een meeuw in hij stort gelijk in zee en zit verward in m'n lijn. Dat meeuwen socialen beesten zijn blijkt wel uit het feit dat er gelijk een groepje meeuwen al krijsen boven hem blijft cirkelen, uit zichzelf los komen doet ie niet dus eenmaal op het strand haal ik de lijn uit de "klit" en als dank bijt ie me 3x, eenmaal vrij van draad vliegt ie weer vrolijk weg. 15:08 uur een 5-dradig meuntje, mooi oranje\bruin van kleur.



15:44 uur weer een 5-dradige meun dit maal op de nylon. Om 16:37 uur volgt er nog een bot.



17:10 uur weer een doublet botjes en ik ruim gelijk op.



Toch ff lekker 4 uurtjes gevist en wat gevangen, als ik de pier weer afloop blijk ik het niet eens zo slecht te hebben gedaan met m'n 7 visjes. De mannen in het midden hebben nog steeds niets en voor de rest is er nog 1 ondermaats wijtinkje gevangen op de pier, hopelijk dat het na hoog beter voor ze is.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten