zaterdag 12 december 2009

vangstberichten: zaterdag 12 december 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag doe ik mee aan een evenement van "de Eurovissers", geen wedstrijd, maar een sessie relaxed vissen met mede eurovissers, waarbij gezelligheid voorop staat. Het thema voor vandaag is "boutvissen". Het gaat erom de grootste wijting te vangen, degene die dat doet gaat weer mee met de "Titanenstrijd". Wie de grootst platvis vangt gaat er vandoor met de kanjerpot (1euri inleg, niet verplicht). Er staat een no-wind van zo'n 5 bft, temperatuur 3 a 4 °C, hw HvH 11:26 uur, lw 19:16 uur.

Vanwege de harde koude wind besluit de evenementen commissie uit te wijken naar het Calandkanaal, zodat we de wind in de rug hebben. Daar aangekomen "strijken" we neer net voor de windmolens (het ondiepe gedeelte) het diepere gedeelte achter de windmolens is gereserveerd voor de topcompetitie.
Even voor 10:00 uur gaan we beginnen (een paar vissers vragen zich nog af of ze mogen starten, omdat ze nog geen toeter hebben gehoord, maar het is een evenement en geen wedstrijd, dus je komt aanrijden zoekt een plekje uit en ga op je gemakkie staan vissen) en ik start weer met nylon 22\100 mm met tapse voorslag, 2 haaklijnen, waarvan 1 geclipt achter de loodwartel, haakje 6 gevuld met een zeepier of een zager.

Op een gegeven moment is m'n nylon lijn opgepikt, bij het binnendraaien, door een andere visser en moet ik de lijn kapot trekken omdat ie vast zit. Niet getreurd, ik schakel over op gevlochten lijn (zie ik teminste de aanbeten) van 10\100 mm en ga geankerd vissen met 170 gram. Om 10:54 uur levert me dit een wijtinkje op, jammergenoeg te klein, inmiddels is de grootste wijting 31 cm, dus die kan weer terug. 11:20 uur weer een aanbeet en weer een (te) klein wijtingkje.



Echt veel vis komt er niet naar boven, afentoe wat wijting, maar mondjesmaat. Tussendoor zijn er nog 2 toeter prijzen te winnen, degene die dan als eerste een visje vangt, krijgt een eurovisser sticker die later goedblijkt te zijn voor een cd'tje. Iemand heeft nog 2 verschillende soorten kaas meegenomen en regelmatig worden we getrakteerd op een stukje kaas. Om 12:00 uur krijgen we een lekkere bak snert en voor degene die nog meer lusten een 2e (dat gaat er altijd in ;-)

Er volgt nog een wijtinkje, maar nog steeds te klein. Even voor 14:00 uur stoppen we ermee en rijden we terug naar "de Veerheuvel" waar de prijsuitreiking plaats vind. De winnaar heeft een wijting van 33 cm gevangen en mag een heel bouten pakket mee naar huis nemen. De kanjerpot is niet gevallen, omdat er geen platvis naar boven is gekomen (1 iemand schijnt nog een platvisje te hebben gevangen maar deze niet ter meeting te hebben aangeboden) zodoende wordt deze verloot en uiteindelijk krijgt iedereen nog een boutenpakket mee naar huis.



Het was weer gezellig en super geregeld door de evenementen commissie, m'n complimenten!

Vis greetz,

Willem#1168

Geen opmerkingen:

Een reactie posten