zondag 6 december 2009

vangstberichten: zondag 06 december 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag vis ik weer een wedstrijdje op het strand van s'Gravenzande, "De Koning Bolo Bolo wedstrijd" voor een goed doel n.l. het ziekenhuis in Kameroen, het inschrijfgeld bedraagt  €12,50 de winnaar wordt gehuld in koninklijke Kameroense kledij en is 1 jaar lang Koning Bolo Bolo. Als plek heb ik no 12 toegewezen gekregen en we worden keurig met de platte kar weggebracht. Er staat een zw- wind van 6 bft, alhoewel het meer een zo- wind lijkt want we hebbben de wind in de rug, temperatuur 11 °C, 1 regenbui van 1 uur, lw HvH 10:14 uur, hw om 17:27 uur.

Als aas heb ik zeepieren en stukjes gezouten mesheft bij me. De zee is vrij rustig, alleen ligt er een zandbank voor me, maar dat is het lot. Om 09:00 uur wordt het sein gegeven dat we kunnen beginnen en gaan er zo'n 61 lijnen de noordzee in. Ik vis met nylon 22\100 mm met een tapse voorslag, geankerd lood 170 gram en wapperlijntjes van amnesia van 35 cm lang, haakje 6. Binnen 10 minuten draait m'n linkerbuurman er al een botje uit en verderop aan de rechterkant komen ook de eerste vissen naar boven.

De eerste draai, na 10 minuten levert bij mij niets op, maar bij de 2e draai komt er een mooie bot het strand op en de adreline begint te stromen. Nadat er na een paar draaien nog steeds niets aanzit laat ik het aas wat langer liggen. Het 2e uur is ingegaan en m'n buurman rechts draait een bot naar binnen en wat later 2 tegelijk. M'n buurman links staat ook al op 2 botten. Ik schakel over op 175 gram ongeankerd omdat ik zie dat de meeste zonder ankers vissen, zo rolt het lood wat over de bodem en bestrijk je een breeder gebied. 11:53 uur volgt mijn 2e bot. Als het 4e uur ingaat is het helemaal niks meer, links van me wordt er zo te zien niet zoveel meer gevangen en rechts zie ik met enige regelmaat vis naarboven komen.



Ik probeer het nog dichtbij op zo'n 20 a 30 meter, maar ook dat levert niets op. Dan maar weer iets over de zandbank in het laatse uur. Jammergenoeg blijf ik steken op 2 botten, totaal 63 cm vis. M'n linker buurman op 2 en m'n rechter buurman op 3 of 4. Bij het terug rijden met de platte kar hoor ik aantallen van 7,8 ,10, 17, aardig hoog dus. In de schuur is het gratis gebakken schar eten geblazen en bij de tombola (20 lootjes voor  € 10, voor het goede doel) val ik alsnog in de prijzen en win een plant. Uiteindelijk is er behoorlijk wat vis gevangen en eindig ik op de 57e plaats van de 61, niet goed maar in iedergeval vis. Leuk ook dat iedereen een prijsje krijgt.



Het was een "leuke" wedstrijd, goed verzorgd, tussendoor kon je nog een broodje halve warme rookworst kopen voor € 2 of wat drinken. De sfeer was gezellig en de prijzen en tombolo goed gevuld. De nieuwe Koning Bolo Bolo heeft meer dan 6 meter vis gevangen (en dat overdag) Knappe prestatie, gefeliciteerd!

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten