zaterdag 5 december 2009

vangstberichten: vrijdag 04 december 2009



Hallo vis vrienden,

Nadat ik m'n wedstrijd aas heb opgehaald bij Avicentra in Monster voor de Koning Bolo Bolo wedstrijd a.s. zondag, ga ik nog even een hengeltje uitgooien op het strand van Ter Heijde. Er staat een z- wind van zo'n 5 a 6 bft. en dat valt een beetje tegen, de voorspelling op windguru was 2 bft en wat later om 22:00 uur 4 bft, temperatuur 4 °C, lw HvH 21:16 uur, hw om 04:21 uur op 05-12-09

Als ik het strand op kom lopen zie ik dat er links van mij al een visser bezig is, om even over 21:00 uur gaat m'n hengel erin, gevlochten lijn, afhouders met haakje 6, gevuld met pieren. Ik vis dit keer met 1 hengel, nadat ik een sigaretje heb gerookt ga ik eens informeren bij de visser die een paar honderd meter links van me staat. Als ik vraag hoe de vangsten zijn, zegt hij dat ie al vis gezien heeft. We kletsen nog wat over de harde wind en wensen elkaar succes met de vangst.

Als ik terug loop naar m'n hengel denk ik, ik ken die man ergens van. Als ik zie dat m'n gevochten lijn teveel wegloopt schakel ik over op nylon 22\100 mm met een tapse voorslag en dat blijft beter liggen, tevens doe ik er nu een wapperlijntje van 30 cm aan. Rond 22:15 uur komt de visser van links een praatje maken. Ik vraag heet je Gilles en ja hoor het is Gilles Traas, de voorzitter van "De Eurovissers", ook een topvisser tot nu toe no:8 in de A competitie. En Gilles vraagt en jij bent .......? Ik noem m'n naam en dan moeten we even lachen, want een paar wedstrijden geleden stonden we nog naast elkaar. (Maar ja op zo'n donker strand herken je elkaar niet meteen).

We schudden elkaar de hand, en kletsen nog wat over het vissen, het is vooral een kwestie van goed kijken en veel vragen zegt Gilles. Als ik vraag of hij aan het voorvissen is voor "de grote prijs van Ter Heijde" op 19 December moet ie lachen, meer een kwestie van "lekker" uitwaaien Willem zegt ie. In korte tijd heeft hij er nog 15 meuntjes en wat wijting bijgevangen en gaat opruimen want het is nog een eind rijden naar huis. Als ik hierna binnen draai zitten er bij mij 2 meuntjes aan, even voor 24:00 uur krijg ik het erg koud en besluit op te ruimen, bij het binnen draaien zit er nog een meuntje aan.



Volgende keer beter dan maar. Op de terug weg in Monster loop ik tegen een alcohol controle aan en moet ik nog even blazen. Het apparaat zegt pass en ik mag verder. Zondag de Koning Bolo Bolo wedstrijd in s 'Gravenzande, ben benieuwd wat dat gaat worden, want overdag vang ik nooit veel op het strand.

Vis greetz,

Willem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten