dinsdag 29 december 2009

vangstberichten: maandag 28 december 2009



Hallo vis vrienden,

Vandaag ga ik m'n restant aas opmaken van de afgelopen wedstrijd, dus op naar het strand van Ter Heijde. Er staat een w-nw van zo'n 2 bft, temperatuur  5 °C daalend naar -2 °C. lw HvH 17:05 uur, hw 00:04 uur op 29-12-09. Ik begin om 15:30 uur met 1 hengel, gevlochten lijn, wapperlijntjes 30 cm van fluorcarbon, haakje 6, gevuld met zeepieren.

Om 16:00 uur zet ik m'n 2e hengel erbij, nylon 22\100 mm, tapse voorslag, onderlijntje met 2x haakje 6 geclipt. In het begin gebeurd er erg weinig, alleen maar troep op de lijnen en mesheften. 17:35 uur toch een visje erbij, een meuntje. 17:53 uur weer een meun en 18:23 uur nog een meun. Het is een beetje vervelend vissen, bij het binnen draaien loopt m'n lijn steeds vast door de troep die zich verzameld rond het topoog, dan is het weer verwijderen en verder binnen draaien.




20:05 uur een meuntje met een gulletje. 20:45 uur een meuntje. 20:56 een triplet, 2 meunen met een gulletje. 21:28 uur weer een meuntje. Inmiddels is door de troep m'n nylon doorgesneden, net 1 cm boven de voorslag knoop, gelukkig ligt alles al op het strand en heb ik geen materiaal verlies. In m'n koffer heb ik nog een "oud" spoeltje liggen met 17\100 mm gevlochten lijn dus zet ik dat er maar op.




Als ik even terug denk aan de wedstrijd heb ik een aantal vissers de "overhead worp" ( armen gestrekt boven je hoofd, lood achter je rug, voortwaartse beweging maken met je hengel, rechter arm push beweging, linker arm pull beweging ) zien maken en ik besluit gelijk om deze te gaan oefenen. Hmmm, gaat eigenlijk wel lekker en ik krijg het idee dat ik verder kom, omdat ik de push \ pull beweging beter kan maken dan met "de ground off worp". Omdat het al donker is kan ik niet zien waar m'n lood precies terecht komt, maar er is aardig wat lijn van m'n molen af. Interessante optie om verder mee te oefenen.

Nadat ik weer ingeworpen heb, en m'n eigen omdraai schrik ik me "wezeloos" 2 groene ogen staaren me aan, bij m'n vis kist en m'n aas zit een hongerige vos. Ik roep kusht, kusht maar hij blijft zitten. Dan maar m'n hoofdlamp op bright en hij gaat er langzaam vandoor. Een half uurtje later probeert ie het nogmaals van de waterlijn aan de linkerkant komt ie op me toegeslopen. Ik pak m'n kamera en flits een paar maal en hij gaat er op een drafje vandoor.

Om 21:49 uur zie ik heftige aanbeten en het binnen draaien gaat zwaar, het "betere" werk komt eraan een mooie 40+ gul. 22:15 uur een meuntje, 22:39 uur weer een gulletje net onder de maat dus die mag weer zwemmen.




22:44 uur een wijtinkje samen met een scharretje. 23:12 uur een gulletje met een bot en om 23:26 uur nog een gulletje.



Om 24:00 uur ruim ik op, een klein restje bevroren pieren offer ik aan de zee. Totaal vang ik deze sessie 18 vissen. Gelukkig loop ik dit keer niet de ingang voorbij, maar ik mag wel weer een dikke laag ijs van m'n auto krabben. Ach ja, je moet er wat voor over hebben, voor je "passie" vissen!

Vis greetz,

Willem





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten