woensdag 30 december 2009

Ingezonden vangstbericht 29.12.2009‏ van: Willem ‘De Scharrejager’



Hoi Willem(gaatvissen),

Aangezien ik nog redelijk wat aas over had besloten vandaag te gaan ‘scharrejagen’ aan het Beerkanaal. In de winterperiode, samen met een oostenwind, is er hier vaak wel een scharretje te vangen. Vandaag staat er een oostelijke wind, kracht 4, en een temperatuur van zo’n 5 graden, HW 12.29 / +117 cm. Samen met de Scharrejager Sr. arriveren we omstreeks 9.30 op de stek waar er dan al een paar vissers staan. We vissen met wapperlijntjes van zo’n 25 cm, haakje no. 8 allemaal gemonteerd boven het lood.

Door de oostenwind (wind in de rug) kunnen we lekker knallen om zo ver mogelijk in de vaargeul te vissen. De eerste draai brengt gelijk een dikke wijting van 32 cm, dan begint goed !! Vrijwel iedere draai brengt vis, een mengeling van steenbolken, wijtingen, botten en scharretjes. Omstreeks hoog water en ver weg worden de grotere scharren ook actief. Regelmatig komt er een grote dikke schar boven, de grootste is zo’n 30 cm.



Ondertussen staan er zo’n 12 vissers op de stek maar die weten nauwelijks vis te vangen. Regelmatig komen ze ‘het geheim’ van de scharrejager afkijken, maar helaas vandaag is het alleen de afstand die het verschil maakt. In totaal vangen we zo’n 60 vissen waarvan de grootste scharren en de dikke wijting meegaan voor in de pan.



Willem ‘De Scharrejager’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten